ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Το αστυνομικό κράτος θα παίρνει την απάντησή του στο βαθμό που συγκροτείται πολιτικά και οργανωτικά ο λαός!


Άρθρο από την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) με αφορμή το όργιο καταστολής κάτω των διαδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη:
Οι μάσκες έπεσαν. Πρόσχημα η πανδημία.


Με φαινομενική “άνεση”, στην ουσία αρκετά στριμωγμένος από τη “δύσκολη μέρα”, εμφανίστηκε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ για λογαριασμό της κυβέρνησης στη τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της 17ης Νοέμβρη. Ολόκληρη αποτελεί μια κυνική ομολογία του “πλαισίου” που οι Αμερικάνοι και η άρχουσα τάξη είναι διατεθειμένοι να “ανεχθούν” αναφορικά με το Πολυτεχνείο και την εν γένει λειτουργία του αστικού πολιτικού συστήματος. Στα “όρια” αυτού του πλαισίου λίγα πράγματα, πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθύνσεις του συστήματος, μπορούν να “επιτρέπονται”. Το σκληρό νομοθετικό, δικαστικό και εκτελεστικό καθεστώς που “χτίζεται” εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις επιχειρείται να επιβληθεί - δεν θα μπορούσε και αλλιώς - σε ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων.....

.....Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κανενός είδους εκβιασμό, στην συστημική, κυβερνητική και κρατική καταστολή. Η αντιλαϊκή επίθεση και τρομοκρατία θα παίρνουν την απάντησή τους μέσα στην πάλη και με την πάλη. Κανείς δεν θα μπορεί να συνεχίζει να την παρακάμπτει μέσω … συμβολικών κινήσεων. Σ’ αυτό το πεδίο κρινόμαστε όλοι. Τόσο ενόψει της απεργίας στις 26 Νοέμβρη που πρέπει να γίνει βήμα καταγγελίας των νέων αντεργατικών μέτρων Βρούτση, όσο και της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου αλλά και όλων των ανοιχτών μετώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.