ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Υποτονικό ήτανε το απεργιακό κλίμα στη Θεσσαλονίκη, με μικρή συμμετοχή εργαζομένων, και λιγοστές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Το ΕΚΘ δεν προκήρυξε καν απεργία, και συνέχισε την προκλητική ανυπαρξία του. Το ΠΑΜΕ που πέρασε απεργίες σε αρκετά σωματεία, δεν έβαλε απεργιακές συγκεντρώσεις, και «μπλόκαρε» την ΕΔΟΘ και τις ΕΛΜΕ, υπονομεύοντας τη δυνατότητα συμμετοχής.
Ταξική Πορεία - Αγωνιστικές Κινήσεις στην πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ



Με βάση αυτά τα αρνητικά δεδομένα, οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στήριξαν τις συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΝΙΘ) στις πύλες των νοσοκομείων (ήτανε οι μόνες που εξαγγέλθηκαν), ενώ το ΠΑΜΕ έκανε τοπικές δράσεις και «συμβολική» συγκέντρωση στο Υπουργείο, χωρίς πλατύ κάλεσμα. Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις (εκπαιδευτικών και φοιτητών) συμμετείχανε στις συγκεντρώσεις στο Ιπποκράτειο και στο ΑΧΕΠΑ, από όπου ακολουθούν ανταποκρίσεις.



ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Με τη συμμετοχή κυρίως πολιτικών δυνάμεων και φορέων εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αρκετών δεκάδων διαδηλωτών στην πύλη του Ιπποκράτειου. Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις με το κοινό τους πανό έδωσαν τόνο στη συγκέντρωση. Συμμετείχαν με πανό: Το συντονιστικό νοσοκομείων,το σωματείο εργαζομένων στο Ιπποκράτειο,ο σύλλογος φοιτητών Ιατρικής οι ΕΛΜΕ,το ΣΜΕΘ, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το Μ-Λ ΚΚΕ και αναρχικές οργανώσεις.
Ταξική Πορεία - Αγωνιστικές Κινήσεις στην πύλη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου


ΑΧΕΠΑ

Συγκέντρωση φορέων και δυνάμεων πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από την πλευρά των εργαζομένων, υπήρξαν δύο πανό, ένα της ΕΝΙΘ και ένα του συλλόγου Φυσιοθεραπευτών. Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν με δηλώσεις τους τις άθλιες συνθήκες περίθαλψης και δουλειάς.

Το μαζικότερο και δυναμικότερο πανό ήτανε αυτό της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων. Συμμετείχαν με πανό επίσης, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, το Μ-Λ ΚΚΕ, και ο Ε.Κ.Χ. «Σχολείο».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.