ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η επίδειξη δύναμης και η τρομοκράτηση θα πάρουν την απάντησή τους!

Η επίδειξη δύναμης και η τρομοκράτηση θα πάρουν την απάντησή τους!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το ωμό σχέδιο τρομοκράτησης που επιχειρείται σε βάρος του, και της νεολαίας απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το κράτος. Με αστυνομοκρατία που θύμιζε στρατό κατοχής, με μηχανοκίνητες μονάδες, με πεζές περιπολίες, μέχρι και με αύρες, περικύκλωσαν το κτίριο του Πολυτεχνείου και τους γύρω δρόμους, για να καταλήξουν να εισβάλουν, ανοίγοντας με τροχό την είσοδο, να καταπατήσουν το Άσυλο και να προσαγάγουν σχεδόν 60 άτομα του α/α χώρου, που είχαν προχωρήσει από χτες σε κατάληψη του χώρου. Στη συνέχεια προχώρησαν σε εισβολή και στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Καθόλου τυχαίο και συμπτωματικό το γεγονός της αναγγελίας από τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. Χρυσοχοϊδη, της απαγόρευσης της Πορείας του Πολυτεχνείου και την εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισμένου χουντονόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση είναι σαφές. Όλοι κλεισμένοι μέσα, καμία διαμαρτυρία, καμία φωνή αντίθετη με τη δολοφονική πολιτική του συστήματος. Την ίδια ώρα που παραδέχονται οι ίδιοι οι βουλευτές της κυβέρνησης (Α. Γεωργιάδης) τις εγκληματικές τους ευθύνες απέναντι στον λαό, ότι άνοιξαν δηλαδή τον τουρισμό και αφήσαν ανεξέλεγκτη την πανδημία. Την ίδια ώρα που έχουν αφήσει την περίθαλψη να καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο, και στη Θεσσαλονίκη φαίνονται τα σημάδια αυτά, με τα αντίσκηνα έξω από τα Νοσοκομεία. Έχουν το θράσος μάλιστα να κουνάνε και το δάχτυλο σε όσους θέλουν να παλέψουν για το δικαίωμα στη ζωή!!!

Το σύστημα και οι κατασταλτικές δυνάμεις κάνουν επίδειξη δύναμης με αφορμή την κατάληψη του χώρου του Πολυτεχνείου, όπως έκαναν και έξω απ’ το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαλύοντας τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές με αύρες και χημικά. Στήνουν σκηνικό τρομοκρατίας και απαγορεύσεων φασιστικού χαρακτήρα με επίκεντρο την επέτειο του πολυτεχνείου. 47 χρόνια μετα και το αγκάθι του αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στην εξάρτηση και στο φασισμό δεν έχει βγει. 47 χρόνια μετά και το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να είναι εφαλτήριο αγώνα για τα πιο βασικά δικαιώματα του λαού. Η προπαγάνδα τους για πορείες που «κολλάνε κορωνοϊό» προσπαθεί να κρύψουν τη γύμνια του συστήματος, που απέναντι στην πανδημία έχει να επιδείξει πρόστιμα, αντεργατικά μέτρα και καταστολή!

Ο λαός και το κίνημα μπορούν να προστατευτούν και να παλέψουν με ασφάλεια. Άλλωστε η εκρηκτική κατάσταση από κρούσματα, στις πόλεις της επαρχίας (Σέρρες, Κοζάνη, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη) δεν δημιουργήθηκε από διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις - που σε κάποιες δεν έγιναν κιόλας - αλλά απ’ την αναλγησία και την περιφρόνηση του κράτους για την υγεία και τη ζωή του λαού.

Το σύστημα αυτή την περίοδο εφορμά με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε Αντίσταση και Αγώνα. Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι οι ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ! Η επίδειξη αυταρχισμού και τρομοκράτησης πρέπει να πέσει στο κενό όπως έγινε και την 1η Μάη.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!

Καμία υποχώρηση! Να μην τους περάσει!

Στις 17 Νοέμβρη ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

13.11.2020





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.