ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Padroni Assassini! Αφεντικά, δολοφόνοι!

Μπέργκαμο, Ιταλία |
 Padroni Assassini!
 Αφεντικά, δολοφόνοι! Κάλεσμα για παν-ιταλική απεργία στις 25 Μαρτίου

28 Φεβρουαρίου. Ο κίνδυνος είναι μικρός! Η Ιταλία πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα! Τα εργοστάσια δουλεύουν! Οι εργασίες μέσα σε αυτά δεν δημιουργούν κίνδυνο για μετάδοση του ιού! Το Μπέργκαμο τρέχει!

Αυτά ήταν τα κεντρικά μηνύματα που ήθελε να στείλει η Confindustria Bergamo, δηλαδή η ένωση των βιομηχάνων της περιοχής στους συνεργάτες και πελάτες της στο εξωτερικό φτιάχνοντας ένα βίντεο ενάμισι λεπτού στα αγγλικά που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Τίτλος του χάστανγκ, μέσω του οποίου διαδόθηκε το βίντεο #Bergamoisrunning. Υπογραφή από τον πρόεδρο της ένωσης των αφεντικών, Paolo Piantoni. 
Μια ημέρα νωρίτερα, στις 27 Φεβρουαρίου η Εθνική Confindustria καθώς και εκείνη της Λομβαρδίας μαζί με άλλες εργοδοτικές ενώσεις και τα μεγάλα ρεφορμιστικά συνδικάτα έβγαλαν κοινή ανακοίνωση ζητώντας συνέχιση της παραγωγής και μη εφαρμογή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
 Σε αντίθεση με την πλειοψηφική θέληση των εργατών που σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και με απεργίες ζητούσαν να σταματήσει η λειτουργία των εργοστασίων. Ακόμη και χθες Παρασκευή 20 Μαρτίου και παρά τις υποκριτικές γενικές εκκλήσεις της κυβέρνησης πολλά εργοστάσια στον Βορρά συνέχισαν να δουλεύουν!


Στις 28 Φεβρουαρίου, που βγήκε στον αέρα η διεθνής «ενημέρωση» των αφεντικών στο Μπέργκαμο υπήρχαν επίσημα 103 κρούσματα Covid-19. 
Στις 20 Μαρτίου ξεπέρασαν τις 4500! 
Οι εικόνες με τα στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν φέρετρα από το υπερπλήρες κρεματόριο της πόλης σόκαραν όλο τον κόσμο! Όπως και στην Μπρέσια έτσι και στο Μπέργκαμο, τα δύο μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, όλοι συμφωνούν πως η τρομακτική εξάπλωση οφείλεται στο γεγονός πως τα εργοστάσια έμειναν ανοικτά και έκλεισαν μόνο όταν έγινε η καταστροφή και μάλιστα κάτω από την ασφυκτική πίεση των εργατών. Οι δύο περιοχές μετράνε 800 νεκρούς! 
Τώρα στο Μπέργκαμο αλλά και σε όλο τον ιταλικό βορρά από όλο και πιο πολλά στόματα ακούγεται το σύνθημα: 
Αφεντικά δολοφόνοι! 
Και πολλά συνδικάτα βάσης ήδη καλούν τις τελευταίες ώρες για την κήρυξη γενικής εθνικής απεργίας στις 25 Μαρτίου!
π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.