ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Γαλλία: εργαζόμενοι της Amazon ΑΠΕΡΓΟΥΝ !

Γαλλία: εργαζόμενοι της Amazon ΑΠΕΡΓΟΥΝ !


Μετά τους εργάτες της Mercedes στην Ισπανία, εργαζόμενοι της Amazon στη Γαλλία προχωρούν σε απεργία και διαδήλωση ζητώντας το κλείσιμο της εταιρίας, η οποία τους αναγκάζει να δουλεύουν εν μέσω πανδημίας.


Την ίδια ώρα που στη Γαλλία, και σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες λόγω κορονοιού απαγορεύονται οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός κόσμου σε κλειστούς χώρους, εταιρίες κολοσσοί, όπως η Αmazon, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, θέτουν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο.


«Νιώθουμε πραγματικά ανασφαλείς και έχω συναδέρφους που έρχονται να εργαστούν φοβισμένοι», λέει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων της εταιρίας. Τρανή απόδειξη, πως κεφάλαιο και η εκάστοτε κυβέρνηση δε δίνουν δεκάρα για τον λαό. Για ποια μέτρα προστασίας ή για ποια ασφάλεια μιλάει η εταιρεία , όταν οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο;


Για τους εργαζόμενους, λοιπόν, της Amazon στη Γαλλία, για τους εργάτες στο εργοστάσιο στην Ισπανία , για όλους τους εργάτες και τους εργαζόμενους λαούς αυτού του κόσμου το μόνο μέτρο ασφαλείας για την υγεία και τη ζωή τους είναι η απεργία και ο αγώνας για τα δικαιώματά τους!

Πηγή: https://www.real.gr/kosmos/arthro/apergia_ergazomenon_tis_amazon_sti_gallia_h_etaireia_tous_ypoxreonei_na_ergazontai_en_meso_pandimias-620342/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.