ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) & TKP/ML | ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

ΚΚΕ(μ-λ) & TKP/ML | ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! 
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι ένας ιμπεριαλιστικός μηχανισμός εκμετάλλευσης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές της Ευρώπης. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν είναι ένα όργανο που εκφράζει τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών, οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν κανέναν ρόλο σε αυτό το όργανο. Αντίθετα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι μια φάρσα, μια κοροϊδία, μια επίφαση δημοκρατίας για να έχουν άλλοθι οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για να έχουν επιχειρήματα οι Ευρωπαϊκές αστικές τάξεις όταν καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται τους λαούς και τις εργατικές τάξεις της Ευρώπης.

Για τους λαούς της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει περισσότερη φτώχεια, περισσότερη εξαθλίωση και λιγότερες ελευθερίες. Για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σημαίνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκλεισμό, θανάτους, δουλειά με όρους δουλείας και ζωή στο περιθώριο. Έχει καταρρεύσει ο μύθος των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων και της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων. Έχει καταρρεύσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα προσφυγικά κέντρα και τα hot-spots και από τη συμμετοχή των ιμπεριαλιστών της Ευρώπης στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς που δημιούργησαν όλα αυτά τα προσφυγικά κύματα. 

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας ξέρουν καλά πόσο αφιλόξενη είναι η Ευρώπη. Το ξέρουν από τους χιλιάδες μετανάστες που αναζήτησαν καλύτερη τύχη στις χώρες της Ευρώπης και δεν την βρήκαν. Το ξέρουν από την άγρια εκμετάλλευση και τις αντιδημοκρατικές πολιτικές που βιώνουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους μετανάστες, από τους αντιδραστικούς τρομονόμους μέχρι τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό που βιώνουν στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις. Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας ξέρουν από πρώτο χέρι ότι η πολιτική της δήθεν δημοκρατικής Ευρώπης είναι η πολιτική που γεννάει τον φασισμό και τον ρατσισμό, είναι η πολιτική που υψώνει τείχη στην αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών για να βαθύνει την εκμετάλλευση. 

Να γιατί δεν έχουμε κανέναν λόγο να στηρίξουμε το θεσμό του Ευρωκοινοβουλίου. Είμαστε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι' αυτό το λόγο δεν ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές. Οι Τούρκοι και οι Έλληνες που μένουν στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τον θεσμό των Ευρωεκλογών. Όπως, επίσης, δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για τα κόμματα και τις οργανώσεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές και καλούν σε συμμετοχή στις εκλογές για το κοινοβούλιο των ιμπεριαλιστών. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ και να απέχει από τη φάρσα των ευρωεκλογών. Να εκφράσει την αντίθεσή του στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και να παλέψει για ένα κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, για την ανεξαρτησία και τον σοσιαλισμό.


ΚΚΕ(μ-λ) 


TKP/ML

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.