ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ...ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ...

Ω! ΚΑΙΡΟΙ Ω! ΗΘΗ! 
ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΠΑΜΠΑ!
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ !!

ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ! 

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ! 
ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!


Τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ: Μας καλούνε να εκλέξουμε 21 γλάστρες που δεν θα έχουν κανέναν ρόλο.

Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και στην ΕΡΤ του ...λαού οι πάντες έχουν χώρο προεκλογικά και μπορούν να πουν τη γνώμη τους. Όχι ισότιμα βέβαια αλλά ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη τους, την προηγούμενη, δίνεται και ο ανάλογος προεκλογικός χώρος, προεξοφλώντας έτσι με ...δημοκρατικό πάντα τρόπο και το ποια θα είναι και η επόμενη εκλογική τους επίδοση. 

Το κόλπο της απόδοσης τηλεοπτικού και άλλου χρόνου σε κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες ανάλογα με τις εκλογικές τους επιδόσεις είναι ένα δημοκρατικό κόλπο φίμωσης δυνάμεων, μικρών, μεσαίων και ...μικρότερων, που δεν πολυβολεύουν το σύστημα. Αυτά βέβαια λίγες μέρες πριν τις εκλογές, γιατί στο ενδιάμεσο διάστημα μαύρο φίδι που τις έφαγε! Τότε αν δεν έχεις βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν δικαιούσαι ούτε δευτερόλεπτο του πολύτιμου τηλεοπτικού χρόνου. Και στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά κανάλια. Βλέπετε τα φίδια και αυτά είναι πολλαπλών αποχρώσεων. Άλλα εκκολάπτουν φασισμούς, ρατσισμούς και κάθε είδους ακροδεξιές και άλλα δημοκρατίες που προσαρμόζονται ανάλογα με το πως βολεύει το κυρίαρχο σύστημα.

Αν τώρα η άποψη κάποιου είναι εντελώς παράταιρη του όλου (συστημικού) κλίματος τότε την τρώνε όλα τα φίδια! Τότε δεν έχει μονόλεπτα, πεντάλεπτα, τέταρτα, σαρανταπεντάλεπτα, μονόωρες και δίωρες συνεντεύξεις σε λιοντάρια, συνεργεία, ορμές, κτηνοτρόφους και σε πωλητές αυτόγραφων του Χριστού, όπως και σε δυνάμεις που δηλώνουν κόντρα στο σύστημα, αρκεί όμως όλοι μαζί να υπηρετούν το αφήγημα της συμμετοχής. Αν όμως πει κανείς ότι αυτή η συμμετοχή στη κάλπη είναι λάθος και θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της αποχής χαλνώντας τη σούπα της ολιγοήμερης γιορτινής και συμμετοχικής ατμόσφαιρας τότε ξεχάστε τον. Με ποιο δικαίωμα ζητάς ρε φίλε να πεις την άποψή σου; Αφού συμμετοχή στην πολιτική σημαίνει να πας και να ψηφίσεις ντε και καλά! Αν δεν πας δεν έχεις άποψη. Το γαμώτο είναι ότι αυτό το λένε και δυνάμεις της Αριστεράς και καμιά δεν διαμαρτύρεται για την φίμωση απόψεων.

Αν πάλι καταφέρεις και υποχρεώσεις να βρεις έστω και τέσσερα λεπτά τότε είναι ολοφάνερη η προσπάθεια απαξίωσης όπου ο δημοσιογράφος σου δείχνει κατάμουτρα που πάει η "αντικειμενικότητά" του και μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα φροντίζει να σε "ακυρώνει" χωρίς βέβαια να σου δίνει και το χρόνο να τον αντικρούσεις! 

Δείτε λοιπόν την συνέντευξη του εκπροσώπου του ΚΚΕ(μ-λ) στην ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.