ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ερωτευμένοι… με τις Ευρωεκλογές! (με αφορμή ένα βίντεο από τη Σουηδία)

Ερωτευμένοι… με τις Ευρωεκλογές! (με αφορμή ένα βίντεο από τη Σουηδία)



Έσπευσε ο Ριζοσπάστης αυτού του Σαββατοκύριακου να ενημερώσει τους αναγνώστες του, μη τύχει και μπερδευτούν! Πως το ορίτζιναλ (για την ηγεσία του ΚΚΕ) λεγόμενο και αυτό, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας δεν κάνει αποχή αλλά συμμετέχει… μαχητικά και ταξικά στις Ευρωεκλογές.

Το σχόλιο διευκρινίζει πως το κόμμα που προπαγανδίζει την αποχή με το γνωστό πλέον ...ερωτικό βίντεο είναι μαοϊκών καταβολών με το οποίο το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση! Σπεύδουμε και εμείς να αναδημοσιεύσουμε την διευκρίνηση βοηθώντας να αποκατασταθεί η αλήθεια και για να μην υπάρχει ουδεμία σύγχυση!


Το σχόλιο με τον τίτλο "Το ΚΚ Σουηδίας μαχητικά και με ταξικές θέσεις στις ευρωεκλογές , αναφέρει αυτολεξεί": "Αυτές τις μέρες στη χώρα μας και αλλού κάνει το «γύρο του διαδικτύου» άλλη μια ψευδής είδηση με σαφή σκοπιμότητα: Οτι δήθεν «το ΚΚ Σουηδίας δεν συμμετέχει στις ευρωεκλογές και καλεί τους εργαζόμενους να τις αγνοήσουν και να μείνουν σπίτι τους για να κάνουν ... έρωτα». Αφορμή, το σχετικό σποτάκι του λεγόμενου «Κομμουνιστικού Κόμματος», ενός κόμματος με μαοϊκές καταβολές, που δρα στη Σουηδία. Μάλιστα, αυτή η είδηση εμφανίζει το «Κομμουνιστικό Κόμμα» να έχει σχέσεις τάχα με το ΚΚΕ και να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.


  • Η πραγματικότητα βέβαια είναι ακριβώς η αντίθετη. Το μαοϊκό «Κομμουνιστικό Κόμμα» δεν έχει σχέσεις με το ΚΚΕ, ούτε συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία. Το ΚΚ Σουηδίας είναι αυτό που έχει σχέσεις με το ΚΚΕ και συμμετέχει μαχητικά τόσο στις εκλογές όσο και στις γραμμές της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, μαζί με άλλα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου, της φτώχειας, των πολέμων.



Συμμετέχει μάλιστα στις εκλογές και με τον Έλληνα κομμουνιστή συνδικαλιστή Γ. Κωνστάντη στο ψηφοδέλτιό του, για να ενημερώνει τους εργαζόμενους για ό,τι αντιλαϊκό μέτρο τούς ετοιμάζουν μαζί οι νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί διαχειριστές του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, και για να οργανώνει την πάλη τους για την ανατροπή του. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ".


Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς στην άοκνη προσπάθεια της ηγεσίας του ΚΚΕ να καταπολεμηθεί η αποχή από τις Ευρωεκλογές και να κυριαρχήσει η ...επαναστατική και ταξική πολιτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στην Ελλάδα ...όχι μόνο στην Ιταλία (στην οποία με την βοήθεια των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ το λεγόμενο εκεί "Κομμουνιστικό Κόμμα" συμμετέχει στις Ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο που φέρει και το όνομα του ΚΚΕ) …αλλά και στην μακρινή Σουηδία.


Μπορεί οι λαοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μαζικά και πλειοψηφικά να γυρνούν την πλάτη στην φάρσα των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών, μπορεί η αποχή να αυξάνεται συνέχεια και σε χώρες όπως η Σουηδία να είναι συντριπτικά μεγάλη αλλά οι οριτζίναλ κομμουνιστές δεν θα το βάλουν κάτω! Θα είναι οι τελευταίοι που θα κλείσουν την πόρτα του ανυπόληπτου θιάσου που ονομάζεται Ευρωκοινοβούλιο!




π.




https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10328609

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.