ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΑΣΘ για τις κάρτες ΑΜΕΑ - Δεν έγιναν δεκτοί από τον Στ. Παππά (VIDEO)

Διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΑΣΘ για τις κάρτες ΑΜΕΑ - Δεν έγιναν δεκτοί από τον Στ. Παππά (VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας για την έκδοση των καρτών ΑΜΕΑ πραγματοποίησαν σήμερα μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ μέλη της πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών για ΑΜΕΑ για το 2019 σταμάτησε στις 28 Φεβρουαρίου, κάτι που όπως τονίζουν σημαίνει πως «εάν ένας συμπολίτης μας θεμελιώσει τα κριτήρια του κατά την διάρκεια της χρονιάς, δεν θα μπορεί πλέον να εκδώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών».

Οι πολίτες με αφορμή το παραπάνω περιστατικό κάνουν λόγο για ένα ακόμα δείγμα της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης και τους ΟΑΣΘ προς τους επιβάτες και ειδικότερα προς εκείνους που έχουν κινητικά προβλήματα ή τραυματισμούς.

Σε δηλώσεις της η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, σημείωσε σχετικά με τις κάρτες των ΑΜΕΑ και τη λήξη της προθεσμία για την έκδοσή τους στις 28 Φεβρουαρίου: «Αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης και οργανισμός δεν έχει κάνει τίποτα για να λυθεί αυτό το θέμα. Με μικροπαρατάσεις δεν λύνεται».

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ζητούν η έκδοση καρτών ΑΜΕΑ να ισχύει για όλη τη χρόνια καθώς επίσης και αύξηση των δρομολογίων, καλύτερες συνθήκες στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και τήρηση των προδιαγραφών και των κανόνων ασφαλείας σε όλα τα λεωφορεία.

Οι πολίτες επιχείρησαν να συναντηθούν και με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί καθώς όπως τόνισαν, τους είπαν πως εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλη συνάντηση και πως οι κάρτες των ΑΜΕΑ δεν είναι αρμοδιότητα του Οργανισμού.
Τα μέλη της πρωτοβουλίας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη στάση του κ. Παππά την οποία χαρακτήρισαν απαράδεκτη και αφού φώναξαν συνθήματα έξω από το γραφείο του, αποχώρησαν.




http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.