ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Θεσσαλονίκη | Διαδήλωση 8 Μάρτη 2019

Θεσσαλονίκη | Διαδήλωση 8 Μάρτη 2019

Με διπλάσια μαζικότητα από πέρυσι πραγματοποιήθηκε η φετινή διαδήλωση για τη μέρα της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Στην κινητοποίηση που ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6:30 το απόγευμα συμμετείχαν περίπου 400 διαδηλωτές, ενώ η διάταξη περιλάμβανε τα μπλοκ: Σύλλογος Αλληλεγγύης Γυναικών – Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας, Radical Pride, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη, Η Πόλη Ανάποδα, Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων & Φυσικού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Ταξική Πορεία, ΟΚΔΕ, Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία Α.Π.Ο.-Ο.Σ., Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο».


Το πανό της Ταξικής Πορείας εξέπεμπε το μήνυμα «Στους ταξικούς αγώνες ο δρόμος για τη χειραφέτηση της γυναίκας». Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις, ενώ, μεταξύ άλλων, ακούγονταν τα συνθήματα: «Γυναίκα Εργαζόμενη σ’ αυτή την κοινωνία, διπλή η εκμετάλλευση απ’ την εργοδοσία», «Γυναίκες του λαού ακούστε τη φωνή μας, στους ταξικούς αγώνες είναι η δύναμή μας», «Η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών, εγκρίνει απολύσεις εγκύων γυναικών», «Η μέρα της γυναίκας δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική», κ.ά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ήταν η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης που η 8η Μάρτη τιμήθηκε με διαδήλωση στους δρόμους της πόλης. Φέτος, έγινε για ακόμη μια φορά φανερή η ανάγκη να διατηρηθεί αυτή η παρακαταθήκη, καθώς και η ανάγκη να προηγείται συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς για την καλύτερη πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της κινητοποίησης, κάτι που μέχρι σήμερα λείπει.


α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.