ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ;

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ;

Με οίστρο που μπορεί να εξισωθεί μόνο με χουντική περίοδο το Υπουργείο Παιδείας (;) απαιτεί από τους διευθυντές σχολικών μονάδων να στείλουν φωτογραφία από τις αναρτημένες αφίσες που προπαγανδίζουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ στις διάφορες εκδοχές τους στο σχολείο (ολοήμερο, ειδική αγωγή κλπ)! Έτσι θα σιγουρευτεί ότι πειθάρχησαν στην κυβερνητική εντολή και στους ευρωπαίους πάτρωνες - ιμπεριαλιστές. Αυτό τουλάχιστο πιστοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν ξέρουμε αν το επόμενο βήμα θα είναι να στέλνονται βίντεο ή ακόμα καλύτερα να τοποθετούνται κάμερες στα σχολεία που θα επιβεβαιώνουν την πειθάρχηση διευθυντών και εκπαιδευτικών. Οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης πρέπει να περάσουν στην ηλεκτρονική εποχή!

Όσο όμως ακραία τρομοκρατική είναι η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει σε μία εποχή που η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής εντείνεται, όταν το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κλιμακώνεται (παράδειγμα οι διώξεις της ΕΛΜΕ στην Εύβοια), όσο οι χρήσιμοι ηλίθιοι -και «εύκολοι στόχοι»- των φασιστικών και εθνικιστικών εκδηλώσεων χρησιμοποιούνται για να καθιερωθεί η πολιτική των προληπτικών διώξεων και συλλήψεων.

Εξ άλλου η εμπέδωση κλίματος αξιολόγησης στο σχολείο μέσα από διάφορους τρόπους (ομάδες εκπαιδευτικής «υποστήριξης», εκθέσεις, υποχρέωση συλλόγων διδασκόντων να συνεδριάζουν συχνά κλπ) είναι μέρος αυτής της αλυσίδας τρομοκράτησης λαού - νεολαίας - εκπαιδευτικών.

Γιατί η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν (κεφάλαιο-ιμπεριαλιστές) γνωρίζουν πως ο λαός δεν πρόκειται να «κάτσει -τελικά- στα αυγά του», ότι οι αντιδράσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης δεν θα μένουν για πολύ «παγωμένες».

Καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η σιγή… ασυρμάτου των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ομοσπονδίες - ΕΛΜΕ - σύλλογοι) που θα έπρεπε να αναδείξουν το γεγονός και να καλέσουν διευθυντές σχολείων και προϊστάμενες νηπιαγωγείων να μην στείλουν φωτογραφία ούτε για δείγμα! Πρόσφατα εξ άλλου η πλειοψηφία της ΔΟΕ απαγόρευσε στους συλλόγους της πρωτοβάθμιας να πάρουν αποφάσεις που να ακυρώνουν και να αρνούνται τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης που έχουν ξεκινήσει. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση -ειδικά με την τελευταία ενέργεια που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και τα τοπικά της διοικητικά στελέχη- δείχνει τις προθέσεις της και που «το πηγαίνει»… Το ζήτημα είναι να αντιληφτούν οι εκπαιδευτικοί και όσες δυνάμεις αναφέρονται στην ανάγκη αντίστασης σε αυτή την πολιτική ποιο δρόμο πρέπει να βαδίσουν. Γιατί θα δούμε και άλλα… 

Μάρτης 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.