ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Να μην εκδοθεί ο Τουργκούτ Καγιά - Άμεση απελευθέρωσή του!

Να μην εκδοθεί ο Τουργκούτ Καγιά - Άμεση απελευθέρωσή του!

Το παρακάτω ψήφισμα διακινείται ως πρόταση σε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλες κινηματικές συλλογικότητες:


Να μην εκδοθεί ο Tούρκος αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά!
Στις 30 Μαΐου, ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε την απόφασή του υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του Τουργκούτ Καγιά (Τ.Κ.). Ο τούρκος αγωνιστής Τ.Κ., δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι γνωστός στη χώρα του για τους αγώνες του για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό άλλωστε αντιμετώπιζε από τα φοιτητικά του χρόνια διώξεις και φυλακίσεις από το τουρκικό κράτος.


Φέτος τον Φλεβάρη ο ΤΚ συνελήφθηκε από τις ελληνικές αρχές και με την απόφαση του Αρείου Πάγου θα εκδοθεί στην Τουρκία, καταδικασμένος πλέον ως τρομοκράτης επειδή εκφράζει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι απόψεις του (όπως και άλλων αγωνιστών που διώκονται κατά καιρούς) είναι αυτές που θέλει το τούρκικο κράτος να φιμώσει. Γι’ αυτό αν εκδοθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες διώξεις και βασανιστήρια.

Ο ΤΚ από τις 31 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ενάντια σε αυτήν την άδικη και αντιδημοκρατική απόφαση για την έκδοσή του, ενώ παράλληλα απαιτεί πολιτικό άσυλο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τον ΤΚ. Γιατί –όπως και οι προκάτοχοι της- εφαρμόζει την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Έτσι, εντείνει παράλληλα την κρατική τρομοκρατία, την καταστολή κινητοποιήσεων, αλλά και το καθεστώς διώξεων. Σε αυτό το πλαίσιο (της αντιμετώπισης δηλαδή του «εχθρού-λαού») η ελληνική αστική τάξη βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια και σε αγαστή συνεργασία με το τούρκικο κράτος. Γεγονός που αναδεικνύεται και στην περίπτωση του ΤΚ, αλλά έχει αποδειχτεί και διαχρονικά.

Είναι καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκρατικού ανθρώπου να καταδικάσει την απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου. Σαν Σύλλογος οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ΤΚ και να απαιτήσουμε την μη έκδοσή του, την κατοχύρωση πολιτικού ασύλου για αυτόν. 

Όχι στην έκδοση του ΤΚ στην Τουρκία
Άμεση κατοχύρωση πολιτικού ασύλου
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστέςΜέχρι τώρα το έχουν υιοθετήσει ως απόφαση τα Δ.Σ. των συλλόγων Ιατρικής Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Ιατρικής ΑΠΘ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.