ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η Ταξική Πορεία της Θεσσαλονίκης για το εργατικό ατύχημα της Τετάρτης 27/6

Η Ταξική Πορεία της Θεσσαλονίκης για το εργατικό ατύχημα της Τετάρτης 27/6

Το πρωί της Τετάρτης 27/6/18 ένα νέο εργατικό «ατύχημα» συνέβη στην Θεσσαλονίκη, όταν συμβασιούχος εργαζόμενη που άνηκε σε πλήρωμα απορριμματοφόρου υπέστη σοβαρά εγκαύματα από τοξικό υγρό που εκτοξεύτηκε πάνω της κατά την συγκομιδή των σκουπιδιών. 

Μπορεί η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να έσπευσε να χαρακτηρίσει το γεγονός «ατυχή τραυματισμό» η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούνται να εργαστούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό και την κατάλληλη μέριμνα για την αποφυγή τέτοιου τύπου ατυχημάτων. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι τα εργατικά ατυχήματα είναι αποτέλεσμα του του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με τα εξαντλητικά ωράρια και τα ανύπαρκτα μέσα και μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό ότι αυτό το ατύχημα συνέβη την ίδια στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγεί στην ανεργία 450 συμβασιούχους εργαζομένους του Δήμου, των οποίων η σύμβαση είχε παραταθεί, καθώς η εργασία τους κάλυπτε σημαντικές ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας. Πρόκειται για μια τρομοκρατική απόφαση που αφορά το σύνολο των συμβασιούχων και σκοπεύει στην παραπέρα καθιέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, η απόλυση των συμβασιούχων θα κάνει τις συνθήκες των υπόλοιπων εργαζομένων ακόμη πιο δύσκολες.

Συνολικά, τα εργατικά ατυχήματα, οι απολύσεις και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του συστήματος που πιστά υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ! Μιας πολιτικής που θέλει τον εργαζόμενο ένα απλό εργαλείο που θα δουλεύει εκτεθειμένος σε κάθε είδους κίνδυνο, μέσα σε μια διαρκή απειλή απόλυσης και εργασιακής περιπλάνησης. 

Μόνο η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και ο κοινός αγώνας εργατών, ανέργων, προσφύγων και μεταναστών μπορούν να μπουν φραγμός στον εργασιακό μεσαίωνα! Μόνο μέσα από τη συλλογική αντίσταση και διεκδίκηση μπορούμε να υπερασπίσουμε την ίδια μας τη ζωή!

Καμία απόλυση εργαζομένων στους δήμους!
Όχι στην ανακύκλωση των εργαζομένων!
Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους!
Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.