ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ισραηλινοί «βομβαρδισμοί» στη… Δυτική Ελλάδα!
 Και στο βάθος το… Ιράν

Την Πέμπτη 9/6 μία δύναμη 40 ισραηλινών μαχητικών 16 F-15 και 24 F-16, συνοδευόμενα από ένα ιπτάμενο τάνκερ για ανεφοδιασμό και 8 ελληνικά μαχητικά, πρόσβαλλαν επί ένα 24ωρο στόχους στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο, πάνω από τη Λευκάδα έως και την Ήπειρο, σε δύο κύματα προσβολής. Η άσκηση στην ελληνική επικράτεια κράτησε 24 ώρες και ήταν «επί πολλαπλών μετώπων, σε εντελώς άγνωστο έδαφος».

Αν και η παραπάνω είδηση πέρασε στα ψιλά και στη σκιά των εξελίξεων της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, το περιεχόμενό της εγείρει ζητήματα που κάθε άλλο παρά απαρατήρητα μπορούν να περνούν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το σενάριο της άσκησης «τυπικά αναφερόταν σε «εξελίξεις στη Γάζα». Ουσιαστικά, επρόκειτο για άσκηση προσομοίωσης στόχων με ορεινό ανάγλυφο, που παραπέμπει σε περιοχές της Εγγύς και Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας…». Δηλαδή αν και τυπικά(!) η άσκηση αναφέρονταν σε βομβαρδισμό της Γάζας, ουσιαστικά αφορούσε επίθεση στο Ιράν!

Πραγματικά, όπως και αν αντιληφθεί κάθε δημοκρατικός άνθρωπος τις παραπάνω γραμμές μένει άφωνος. Το Ισραήλ ζητάει άδεια για να κάνει «τυπικά», επί ελληνικού εδάφους, ασκήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού αμάχων. Και –αν είναι δυνατόν -το αίτημα γίνεται δεκτό από την ελληνική πλευρά. Ουσιαστικά όμως, όπως ενημερώνουν τα αστικά ΜΜΕ, δεν αφορούν τη Γάζα αλλά το Ιράν! Και πώς να μην το καταλάβει ο καθένας αυτό, όταν το κάνουν τόσο ξεκάθαρο οι ίδιες οι δηλώσεις του διοικητή της εμπλεκόμενης αεροπορικής μοίρας του Ισραήλ: «Κατά την άσκηση, ταξιδέψαμε μακριά σε άγνωστο έδαφος για να κάνουμε μια άκαμπτη και ακριβή αποστολή, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αυτή η ικανότητα που έχουμε, να πάρουμε όλα τα οχήματά μας και να ταξιδέψουμε μακριά για να κάνουμε αποστολές και στη συνέχεια να επιστρέψουμε, είναι κάτι που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεται».

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η Γάζα κάθε άλλο παρά άγνωστη, ορεινή και μακρινή περιοχή είναι για τα βομβαρδιστικά του Ισραήλ, σωστά, οι δημοσιογραφικοί αστέρες αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για το Ιράν. Εκτός των άλλων, «ασκήσεις» για βομβαρδισμούς της Γάζας πραγματοποιούν καθημερινά οι εγκληματίες του Ισραήλ με πραγματικά πυρά και με αμέτρητα θύματα να προστίθενται διαρκώς σ’ αυτή την εξελισσόμενη γενοκτονία.

Το πρόβλημα βέβαια σε όλο αυτό δεν είναι αν το Ισραήλ ανακοινώνει, με «ειλικρίνεια» ή όχι, το πραγματικό περιεχόμενο και τους στόχους των στρατιωτικών του ασκήσεων. Αυτούς ο καθένας μπορεί να τους γνωρίζει καλά. Το πρόβλημα είναι ότι κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής, το κράτος δολοφόνος της Μέσης Ανατολής ανακοινώνει ότι θα κάνει ασκήσεις βομβαρδισμού (αμάχων) της Γάζας και ότι στους περιβόητους διεθνείς οργανισμούς και στα «παρατηρητήρια» ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τους) δεν αντιδρά κανείς. Και παρά το γεγονός ότι αυτές οι ασκήσεις γίνονται την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη ένα ακόμη από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου της σιωνιστικής μηχανής. Και δεν υπάρχουν λόγια βέβαια για μια ελληνική κυβέρνηση, κανονικών λακέδων των ΗΠΑ, που ικανοποιεί αυτό το αίτημα.

Από την άλλη, η επιμονή των Ισραηλινών για εντατικές στρατιωτικές προετοιμασίες που παραπέμπουν σε επίθεση εναντίον του Ιράν, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στη Μ. Ανατολή γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για τους λαούς της. Στο έδαφος του ανταγωνισμού των ΗΠΑ, κυρίως με τον ρώσικο παράγοντα που τελευταία εμφανίζεται ισχυροποιημένος στην περιοχή, η αχαλίνωτη αμερικάνικη επιθετικότητα γίνεται όλο και πιο κυνική. Η βιασύνη των ΗΠΑ να ελέγξουν το Ιράν και να το αποσπάσουν από την όλο και πιο στέρεη συμμαχία που διαμορφώνει με τη Ρωσία γίνεται καθημερινά πιο έκδηλη. Οι επιθετικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, στους οποίους εντάσσονται βέβαια και οι ισραηλινές ασκήσεις στη… Λευκάδα, συνιστούν μια ηχηρή καμπάνα για συρράξεις που κάθε άλλο παρά προβλέψιμες και ελεγχόμενες μπορεί να χαρακτηριστούν. Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο τρόπος που εμπλέκει τη χώρα στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ η κυβέρνηση Τσίπρα αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και της Ελλάδας.

Η «δημοκρατία» του «εφικτού» και της «προστασίας»… δεν έχει πάτο!

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών αυτού του κόμματος δεν στερείται απλά αρχών και ηθικής, αλλά με το απατηλό και επικίνδυνο ιδεολόγημα της πολιτικής του «εφικτού» και της προβαλλόμενης -εγκληματικής για το λαό- «ανάγκης» ιμπεριαλιστικής προστασίας, αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη για το λαό και τον τόπο.

Γιατί η κυβέρνηση της υποταγής και της υποτέλειας, με το να συνεργάζεται με το σιωνιστικό του δίνει άλλοθι (σε μια περίοδο που τα έχει ανάγκη) να ξεπλύνει τα αμέτρητα εγκλήματά του εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Γιατί με τις ενέργειες της και τις συμπράξεις με το σιωνιστικό τέρας, μετατρέπεται σε συνεργό και συνένοχο της σφαγής των Παλαιστινίων. Γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε απολαμβάνουν κυβερνητικούς θώκους είτε όχι, με το να αναπαράγουν μπροστά στην οργή του δημοκρατικού κόσμου για τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ τα περί «εφικτού» και ρεαλιστικού δρόμου, δεν κάνουν άλλο από το να οδηγούν τα πράγματα σε ακόμη πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις. Κι αν οι όρκοι στην πολιτική του «εφικτού» στοχεύουν στην εμπέδωση-αποδοχή της οικονομικής υποδούλωσης και αφαίμαξης του ελληνικού λαού, αποκτούν ακόμα πιο χυδαίο και αντιδραστικό περιεχόμενο όταν γίνονται το άλλοθι για την παραχώρηση του ελληνικού χώρου για προσομοίωση βομβαρδισμών της Γάζας. Και δεν κάνουν άλλο από το να δικαιώνουν την πολιτική των πιο ξενόδουλων στοιχείων, των Τσολάκογλου -όπως θα έλεγε και ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ- της ελληνικής πολιτικής.

Γιατί η κυβέρνηση κολαούζος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, προσπαθεί (καπηλευόμενη μάλιστα ακόμα την ταμπέλα της αριστεράς) με κάθε τρόπο να επιβάλει την αντίληψη ότι ο «ρεαλιστικός» μονόδρομος για την Ελλάδα είναι αυτός της υποταγής και αναζήτησης στους ξένους δυνάστες. Γιατί όλη η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί στις παρούσες συνθήκες αρχίζει και τελειώνει στην εξυπηρέτηση των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιαστών. Καλλιεργώντας και αυτή, τη μεγάλη απάτη της εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης της χώρας, ότι οι «ξένοι προστάτες είναι αυτοί που θα εγγυηθούν τα συμφέροντα του τόπου».

Όμως όσο και αν προσπαθούν να επιβάλουν αυτά τα άθλια ιδεολογήματα, ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά πιο είναι το τίμημα αυτής της «προστασίας». Από τα Δεκεμβριανά και τη Μακρόνησο, ως την αμερικανοκίνητη χούντα και την Κύπρο και από τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και την πολύτροπη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, μέχρι τη μνημονιακή υποδούλωση και την αφαίμαξη της χώρας από τους ίδιους προστάτες που… «ανακαλύπτει» ξανά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο δεινά έχει να μετράει αυτός ο λαός, όπως και όλοι οι άλλοι. Και μόνο τέτοια δεινά μπορεί να εισπράξει από τις νέες συμφωνίες για τις βάσεις και τις διμερείς και τριμερείς συμφωνίες που συνάπτονται κάτω από τις προσταγές των ΗΠΑ με το Ισραήλ. Κάθε άλλο ιδεολόγημα από αυτά που καθημερινά ξεφουρνίζουν οι νεόκοποι κυβερνητικοί λακέδες είναι μια επικίνδυνη απάτη.

Η Ελλάδα λοιπόν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα «πεδίο βολής φθηνό», που ασκούνται οι σιωνιστές του Ισραήλ, για τη δολοφονία των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων. Ένα πεδίο βολής, πάνω στο οποίο οι ΗΠΑ απεργάζονται τα νέα πολεμικά σενάρια κατάχτησης και υποδούλωσης ενός ακόμη κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους (Ιράν), με ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής.

Και σ’ όλα αυτά οι «μελαγχολικοί» οπαδοί, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λόγο και ευθύνη. Αν ο λόγος τους πια δεν κάνει άλλο από το να εκθειάζει τον «ρεαλισμό της υποταγής» στη βάρβαρη νέα τάξη, τότε προσφέρουν πολύ επικίνδυνες «υπηρεσίες». Οι καταγγελίες της σφαγής των Παλαιστινίων που απλόχερα υπογράφουν στα σωματεία ή εκδίδουν ως φορείς του ΣΥΡΙΖΑ, όσο συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την πολιτική (που συνεργεί στη νέα σφαγή της Γάζας), δεν είναι απλά κενές περιεχομένου. Στην πραγματικότητα -από τη μεριά τους- γίνονται άλλοθι για την υπεράσπιση και διαιώνισή της.

Λαϊκός Δρόμος - http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.