ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Για τη ...βιωσιμότητα του χρέους αμφισβητείται η βιωσιμότητα του λαού!

Για τη ...βιωσιμότητα του χρέους αμφισβητείται η βιωσιμότητα του λαού!

Χαράς πανηγύρια για τη κυβέρνηση γιατί λέει με τις αποφάσεις του Eurogroup το χρέος γίνεται πλέον... βιώσιμο. Βγαίνουμε λοιπόν από την εποχή των μνημονίων και η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ ο Τσίπρας μπορεί και να φορέσει γραβάτα και ας έγινε το "κούρεμα" του χρέους παράταση αποπληρωμής των δανείων, κι ας γίνεται η επιτροπεία ...εποπτεία με τους επόπτες να ελέγχουν αυστηρά την πορεία της οικονομίας κάθε τρεις μήνες, κι ας πρέπει να πληρώνει το ελληνικό κράτος το 15% του ΑΕΠ του στο χρέος, κι ας διατηρούνται τα πλεονάσματα στο 3,5 και 2.2%, κι ας δανείζεται η χώρα για να πληρώνει δάνεια και πολλά άλλα "ας" που δεν μεταφράζονται απλά σε μνημόνια, επιτροπείες και εποπτείες αλλά σε εμβάθυνση της εξάρτησης της ντόπιας αστικής τάξης και της οικονομίας της από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές που θα συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο στο κάθε τι που θα αποφασίζει η ντόπια κυβέρνηση. Πως λοιπόν να μην παραπονιούνται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε αυτό το ζήτημα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ πετυχαίνουν αυτά που δεν πέτυχαν οι ίδιοι, όπως και σε πολλά άλλα; 

   Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κάθε άλλο παρά βιωσιμότητα του εργαζόμενοι λαού σημαίνει. Φροντίζει να το ξεκαθαρίσει η ανακοίνωση του Eurogroup με κάθε σαφήνεια. Τίποτα δεν θα παρθεί πίσω απ' όσα έχουν αποφασισθεί και ψηφισθεί τα τελευταία χρόνια, τα πάντα για όσα πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες θα εξαρτώνται από το κατά πόσο θα εφαρμοσθούν τα "παλιά" αλλά και από το κατά πόσο θα ψηφισθούν και θα εφαρμοσθούν και νέα μέτρα που εκκρεμούν. Από τα ζητήματα των μισθών και των συντάξεων μέχρι τα ζητήματα των κάθε είδους παροχών προς το λαό που εξακολουθούν να είναι στο στόχαστρο, από περικοπές επιδομάτων και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις έως και τα ζητήματα του ξεπουλήματος της δημόσιας κρατικής περιουσίας, από τα λαϊκά "κόκκινα δάνεια" και "χρέη" προς το κράτος έως την αρπαγή κάθε λαϊκής περιουσίας. Τα πάντα θα είναι στο μικροσκόπιο, τόσο που να αναρωτιέται και ο πιο αφελής, χωρίς όμως πλέον να δυσκολεύται πια να δώσει απάντηση, για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα πραγματικά. Γραβάτα ο Τσίπρας λοιπόν ακόμη πιο σφιχτή θηλιά ο λαός.

   Η χαλάρωση της θηλιάς και το βγάλσιμό της από το λαιμό του λαού από ένα πράγμα και μόνο εξαρτάται. Από τη δική του αντίδραση. Δεν εξαρτώνται τα πάντα μόνο από τη θέληση των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αστών και τις κυβερνήσεις τους. Εξαρτώνται και από τη στάση του λαού. Αυτή που ζόρισε τις προηγούμενες κυβερνήσεις όντας επί δύο χρόνια και βάλε στους δρόμους της αντίστασης αλλά και αυτή που διευκόλυνε τούτη τη κυβέρνηση με την κινηματική του αδράνεια! Αυτή είναι η καλύτερη υπηρεσία που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Αλλά όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι αυτοί που φρόντισαν με τις προτάσεις τους επί παντός επιστητού να δημιουργήσουν αυταπάτες στο λαό, που φρόντισαν ανάμεσα στ' άλλα να τον κάνουν να πιστέψει ότι πρέπει να ενδιαφέρεται και για το χρέος που δεν είναι δικό του! Ορισμένοι μάλιστα εξακολουθούν να καλλιεργούν τις ίδιες αυταπάτες παρά και το στραπάτσο που πάθανε και οι ίδιοι!

  Όταν διαβάζει κανείς τα νούμερα και τα ποσοστά ζαλίζεται. Πάνε κι έρχονται τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται πρώτα και κύρια στα ταμεία των ιμπεριαλιστών. Δισεκατομμύρια που αποδεικνύουν ότι πράγματι "λεφτά υπάρχουν"! Ότι πλούτος εξακολουθεί να παράγεται και σε αυτή τη χώρα. Μόνο που αυτός ο πλούτος δεν επιστρέφει, δεν ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν. Πάει στα χέρια αλλωνών για να στηρίξει την εξουσία τους, οικονομική και πολιτική.

  Ο λαός χρειάζεται να διεκδικήσει ξανά επιστροφή αυτού του πλούτου στα χέρια του μέχρι και να γίνει πλήρης κάτοχός του! Να ξαναβγεί στους δρόμους την αντίστασης και της διεκδίκησης για δουλειά, μισθούς, συντάξεις, σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, παιδεία, περίθαλψη, για τα πάντα που του ανήκουν! Για να γίνουν οι γραβάτες θηλιές στο λαιμό αυτών που είτε τις φορούν είτε όχι τώρα χαίρονται και κάνουν αστειάκια σε φιέστες ξεφτίλας σε βάρος της ζωής του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.