ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία της Α’ ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και συλλογικοτήτων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα της ΔΕΘ 2018, που θα έχει ως «τιμώμενη χώρα» τις ΗΠΑ. 

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη των παρακάτω συλλόγων και φορέων που έχουν πάρει απόφαση-ψήφισμα με αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση: 

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής
Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού
Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Φυσικού
Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το ΚουρδιστάνΣτην συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε ότι η ανακήρυξη των ΗΠΑ ως «τιμώμενης χώρας» στα πλαίσια της ΔΕΘ 2018 προσβάλλει τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Τονίστηκε η εγκληματική πολιτική του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της κυβέρνησης, που εφαρμόζει πολιτική υποταγής σε αυτόν. Αναγνωρίστηκε η ένταση της επίθεσης ενάντια στο λαό με την ψήφιση νέων αντεργατικών μέτρων. Παρευρέθηκαν επίσης πολιτικές συλλογικότητες που εξέφρασαν παρόμοιες απόψεις.

Από όλους τους παρευρισκόμενους συμφωνήθηκε ότι η διοργάνωση μιας πλατιάς, αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής απάντησης απέναντι σε αυτή τη φιέστα υποταγής, δεν μπορεί να περιμένει και πρέπει να προετοιμαστεί έγκαιρα.

Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ 2018», με σκοπό την υλοποίηση των ψηφισμάτων και αποφάσεων που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση . Επίσης, να εκδοθεί ανακοίνωση και αφίσα προς τον λαό της πόλης , να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις καθώς και να συνεχιστεί η λήψη ανάλογων αποφάσεων από περισσότερους συλλόγους και φορείς.
Αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση νέας, διευρυμένης σύσκεψης για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ».


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.