ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

"Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018"

"Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 13/6 στο ΑΠΘ συγκροτήθηκε "Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018"

Στην κοινή συνάντηση συμμετείχαν οι συλλογικότητες: Αγωνιστικές Κινήσεις, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, και νΚΑ. Η συζήτηση αφορούσε τη ΔΕΘ 2018, στην οποία “τιμώμενη χώρα” θα είναι οι ΗΠΑ, και την αναγκαιότητα παρέμβασης για το ζήτημα.

Συζητήθηκε ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για αντιπολεμικά- αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, για την αναγκαιότητα να υπάρξει καταγγελία και γνωστοποίηση του ζητήματος από τις αριστερές συλλογικότητες και τους προοδευτικούς φοιτητές, για τη δυσκολία απεύθυνσης στους φοιτητές αυτή την περίοδο, για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για την νέα λαίλαπα μέτρων που θα φέρει, για το βάθεμα της σχέσης με τους Αμερικάνους, για τις αντιδραστικές συμφωνίες που συνάπτει με Αίγυπτο - Ισραήλ κ.α.

Στο τέλος της συζήτησης, οι δυνάμεις των Αγωνιστικών Κινήσεων, της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ προχώρησαν στη συγκρότηση της "Πρωτοβουλίας συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018". Οι συνιστώσες των ΕΑΑΚ ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν ενδεχόμενη συμμετοχή.

Επιπλέον, από τη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παρεμβάσεων με μικροφωνική και κείμενο της πρωτοβουλίας στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ την Πέμπτη 21/6, καθώς και παρέμβαση στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη γνωστοποίηση πλατιά στη νεολαία του θέματος. Προτάθηκε να εκδοθεί αφισάκι και αυτοκόλλητο για τη διακίνηση στους χώρους των σχολών. Συμφωνήθηκε να διακινηθεί πιο συντονισμένα το ψήφισμα "ΔΕΘ 2018: Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών" που έχει ήδη ψηφιστεί από διοικητικά συμβούλια ορισμένων φοιτητικών συλλόγων (Ιατρικής, Φυσικού, ΠΜΣ Φυσικού και Κινηματογράφου).

Η Πρωτοβουλία κινείται σε λογική πλατιά και ανοιχτή και θα συναντηθεί εκ νέου την Παρασκευή 22/6 ενόψει αντιρατσιστικού φεστιβάλ και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος που ζήτησαν και άλλες δυνάμεις και αγωνιστές για ενδεχόμενη συμμετοχή σε αυτή.


"Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018"
*Προσεχώς θα δημοσιοποιηθεί και το κοινό κείμενο με το οποίο θα παρέμβει η πρωτοβουλία στη φοιτητική νεολαία το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.