ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ανταπόκριση από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μέτρα της 4ης αξιολόγησης

Ανταπόκριση από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μέτρα της 4ης αξιολόγησης


Μικρή πορεία περίπου 200 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/6 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Από το χώρο συγκέντρωσης της Καμάρας ξεκίνησαν με πανό εκπαιδευτικοί και αριστερές πολιτικές οργανώσεις και κατευθύνθηκαν μέσω Εγνατίας στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. συμμετείχε με συγκροτημένο μπλοκ και συνθήματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η δυσανάλογα μικρή μαζικότητα της κινητοποίησης σε σχέση με τα ιστορικής βαρβαρότητας μέτρα που την ίδια ώρα ψηφίζονταν στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ράγες των ιμπεριαλιστικών οδηγιών, είναι ακόμη ένα σοβαρό δείγμα της αποσυγκρότησης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Άλλωστε, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ φρόντισαν να μην οριστεί καν απεργία την ημέρα αυτή, ώστε να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά τη λαϊκή ρήση «το βαρέλι δεν έχει πάτο». Σε πείσμα των καιρών, το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ φρόντισε ώστε το σύνθημα: «στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις» να αντηχήσει στους δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.