ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ινδία: Σφαγή μαοϊκών ανταρτών

Ινδία: Σφαγή μαοϊκών ανταρτών

Σύμφωνα με καθεστωτικά ινδικά Μέσα, που αναπαράγουν τις επίσημες κρατικές ανακοινώσεις, οι αστυνομικές και παραστρατιωτικές συμμορίες και ειδικές αντί-αντάρτικες μονάδες προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου σφαγή μαοϊκών ανταρτών την Κυριακή 22 Απριλίου και την Δευτέρα 23 Απριλίου.

Σύμφωνα πάντα με αυτές τις ανακοινώσεις 37 αντάρτες, άνδρες και γυναίκες, σκοτώθηκαν σε περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα των πολιτειών Μαχαράστρα και Τσατίσγκαρ, περίπου χίλια χιλιόμετρα ανατολικά της Βομβάης στην κεντρική Ινδία. Τα πτώματα μερικών εξ αυτών βρέθηκαν να επιπλέουν στην κοίτη του ποταμού Ιντραβάτι. Από τους 37 οι 19 είναι γυναίκες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι περισσότεροι αντάρτες περικυκλώθηκαν και δολοφονηθήκαν δίχως να δοθεί μάχη, σε μια απομακρυσμένη δασική περιοχή.

 Στην συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τον τελευταίο καιρό οι ινδικές ομοσπονδιακές αρχές σε συνεργασία με τις δυνάμεις των δύο πολιτειών έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση του ναξαλίτικου κινήματος στην Μαχαράστρα. 

Εκ μέρους του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) και του Επαναστατικού Λαϊκού Στρατού δεν υπάρχουν προς το παρόν ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.