ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ! ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!


ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ! 
ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ! 
ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!







Καταγγέλλουμε τη νέα δολοφονική ενέργεια του Ισραήλ στη Γάζα, όπου την Παρασκευή 30 του Μάρτη, ισραηλινοί «ελεύθεροι σκοπευτές» γάζωσαν απροσχημάτιστα και δολοφόνησαν, 15 Παλαιστίνιους - νεολαίους και λαϊκούς ανθρώπους - που συμμετείχαν στη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων λαού της Γάζας, που είχαν κατασκηνώσει κοντά στον τοίχο των συνόρων, για την παλαιστινιακή «Ημέρα της Γης». Σε πάνω από 1.400 αναφέρονται οι τραυματίες, κάποιοι απ΄ αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.




Το νέο αυτό έγκλημα των ισραηλινών σιωνιστών δολοφόνων ενάντια στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, δεν είναι άσχετο με τις εξελίξεις που συντελούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, με πρωταίτιους και πρωταγωνιστές τους φονιάδες των λαών, αμερικάνους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ. Συνδέεται άμεσα με την προκλητική όσο και εμπρηστική αντιπαλαιστινιακή απόφαση του Τράμπ για την μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αλλά και με την εμπλοκή και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και της Ρωσίας, καθώς και των λεγόμενων «περιφερειακών» δυνάμεων. Εξελίξεις πολύ σοβαρές και επικίνδυνες για τους λαούς, με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να παροξύνονται, τις πολεμικές τους μηχανές να έχουν ανάψει, τους στρατούς και τους στόλους να έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή, με τους πολέμους που έχουν επιφέρει. Αλλά και με κινδύνους νέων πολεμικών αναφλέξεων, να συμπληρώνουν το κάδρο… Στο πλαίσιο αυτό, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ διεκδικεί κι αυτό ένα πιο αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, συνεχίζοντας και εντείνοντας τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που τάζει Γη και ύδωρ στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτή που εκλιπαρεί για την εύνοιά τους, έχει συμμαχήσει με το κράτος – δολοφόνο, στο πλαίσιο των αξόνων – αμερικάνικης έμπνευσης - Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου. Είναι συνένοχη στο έγκλημα ενάντια στο λαό της Γάζας και συνολικότερα της Παλαιστίνης και πρέπει να καταγγελθεί σαν τέτοια.


Ο λαός μας πρέπει να καταδικάσει το νέο αυτό έγκλημα, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να εκφράσει ξανά την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, να υπερασπίσει τους λαϊκούς απελευθερωτικούς αγώνες και να αντισταθεί στα σχέδια αλληλοσφαγής των λαών για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των κάθε είδους αντιδραστικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 6:00 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!


1/4/2018

κείμενο της ΛΑΑΑΣ που μοιράστηκε στην πορεία της Τρίτης 3/4/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.