ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Επιτυχημένη και πλούσια η εκδήλωση - προβολή για την Παλαιστίνη στη «Σφεντόνα»

Επιτυχημένη και πλούσια η εκδήλωση - προβολή για την Παλαιστίνη στη «Σφεντόνα»


Επιτυχημένη και εξαιρετικά πλούσια σε πολιτικό περιεχόμενο η εκδήλωση-προβολή για τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στις 20/4 στο χώρο νεολαίας και πολιτισμού «Σφεντόνα».


Τα δυνατά πλάνα του ντοκυμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» τα διαδέχτηκε μια ζωντανή συζήτηση κατά την οποία ο καλεσμένος συναγωνιστής Γιώργος από την Παλαιστίνη, που ζει χρόνια στη Θεσσαλονίκη, έδωσε μια αναλυτική ενημέρωση για το Παλαιστινιακό ζήτημα. Το ιστορικό πλαίσιο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, αλλά και η σημερινή κλιμάκωση της δολοφονικής πολιτικής του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ με τις πλάτες των Αμερικανών, συνδέθηκαν με το νέο κύκλο αίματος που άνοιξε από τις 30 Μάρτη.


Αναδείχθηκε η αυτοθυσία και η αποφασιστικότητα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τη γη του και τη ζωή του κόντρα στους μεγαλύτερους εχθρούς των λαών του πλανήτη, που συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς και ζωντανό παράδειγμα της δύναμης των λαϊκών μαζών.


Δόθηκε δυνατό το μήνυμα πως η φιλία των λαών χτίζεται στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, μα κυρίως στην πάλη τους ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Η βραδιά έκλεισε με διάθεση να υπάρξει και συνέχεια στο μέλλον με ανάλογες εκδηλώσεις σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την κατάσταση των λαϊκών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.