ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Δράσεις στη Θεσσαλονίκη για τις διώξεις συμφοιτητών μας στην Ξάνθη (φωτογραφίες)

Δράσεις στη Θεσσαλονίκη 
για τις διώξεις συμφοιτητών μας στην Ξάνθη (φωτογραφίες)

Με πρωτοβουλία των Αγωνιστικών Κινήσεων καλέστηκε σύσκεψη δυνάμεων την Τρίτη 7/2, με σκοπό το όσο δυνατόν καλύτερο άνοιγμα του ζητήματος και στην πόλη μας.
Συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, νΚΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΑΡΔΙΝ, η ΑΡΕΝ που συμφώνησε στο πλαίσιο δράσης, και η Πορεία.
Δεν συμμετείχε παρά την πρόσκληση η ΣΣΠ. Ως βάση συζήτησης χρησιμοποιήθηκε το κοινό κείμενο των δυνάμεων στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη αναδείχθηκε η αναγκαιότητα όσο δυνατόν πλατύτερου και εντονότερου ανοίγματος του ζητήματος στον κόσμο, με το εργαλείο της κοινής δράσης και παρά τις επιμέρους διαφωνίες.
Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε κοινή παρέμβαση των δυνάμεων την Τετάρτη στις 12μμ στην Καμάρα με μικροφωνική και μοίρασμα κοινής ανακοίνωσης, όσο και παρέμβαση στη Λέσχη και τη Βιβλιοθήκη που λόγω εξεταστικής είναι γεμάτες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση.
Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην ΕΑΑΚ και το ΑΡΔΙΝ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας νωρίτερα με αίτημα να καταδικάσει τα γεγονότα της Ξάνθης και η πρυτανεία του ΑΠΘ.
 Δεν συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, θεωρώντας ότι το πολιτικό πρόταγμα «να καταδικάσει η Πρυτανεία» συσκοτίζει το ρόλο μιας πρυτανείας που εδώ και πολύ καιρό προωθεί ως όργανο του συστήματος τη κατεύθυνση της φασιστικοποίησης.

Οι προγραμματισμένες δράσεις κρίνονται επιτυχείς.Η προώθηση της φασιστικοποίησης, ιδιαίτερα εντός σχολών, ακουμπάει ευαίσθητες χορδές και φαίνεται ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την ανάγκη αντίστασης στην κατεύθυνση αυτή-υπεράσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών-αντιφασιστικής πάλης.Είναι ευθύνη λοιπόν των αριστερών δυνάμεων το πως, και συνεχίζοντας την κοινή δράση, η αναγνώριση αυτή θα μπορέσει να γίνει μετρήσιμη δύναμη.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα συνεχίσουν τις δράσης αλληλεγγύης με διάφορες μορφές για όλο το επόμενο διάστημα.

Υ.Γ: Σοβαρή ευθύνη φέρει η Πορεία (αλλά και η ΣΣΠ, που πάντοτε συμμετέχει στις συνεννοήσεις μεταξύ των δυνάμεων και πρέπει να δώσει μια πολιτική εξήγηση), η οποία δεν συμμετείχε στις δράσεις με τη δικαιολογία ότι «οι συνεννοήσεις από τα πάνω δεν αντικαθιστούν τους Συλλόγους και το μαζικό κίνημα», και ότι το ζήτημα πρέπει να προωθηθεί μέσω συλλόγων. 
Ποτέ η σύσκεψη δεν αυτόαναγορεύτηκε «μαζικό κίνημα». Θέλουμε να ανοιχτεί το ζήτημα και στους Συλλόγους.
 Όμως η αναγκαιότητα κίνησης στον σύλλογο δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να υπονομεύονται οι αναγκαίες πλατιές πρωτοβουλίες προς τον λαό της πόλης, ειδικά όταν την Πέμπτη γίνεται η προανάκριση των συναγωνιστών στη Ξάνθη.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.