ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ για την πορεία εναντία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων

Θεσσαλονίκη: κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ για την πορεία εναντία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων

Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ Θεσσαλονίκης συμμετέχει με την δική της αφίσα και το ακόλουθο κάλεσμα στην συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (Σάββατο 18 Φλεβάρη, 13.00, Άγαλμα Βενιζέλου) που καλέστηκε με την συμμετοχή των αριστερών οργανώσεων της πόλης σε κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας.

Η ΛΑ-ΑΑΣ με αφισοκόλληση τις επόμενες μέρες στην πόλη, με την συγκρότηση μπλοκ στην διαδήλωση και την διακίνηση του κειμένου της, θα προωθήσει την πολιτική γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης, αλλά και των κοινών διεκδικήσεων Ελλήνων-προσφύγων-μεταναστών για λαϊκά δικαιώματα.





ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ», ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΚΟΙΝΟΙ ΕΧΡΘΟΙ - ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
Εκτεθειμένοι στο κρύο, χωρίς την στοιχειώδη υποδομή και περίθαλψη ξεχειμώνιασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κρατούμενοι και αποκλεισμένοι, χωρίς κανένα θεμελιωμένο δικαίωμα.

Μέρα με την μέρα αποκαλύπτεται ότι οι υποτιθέμενες «ανοιχτές δομές φιλοξενίας » της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλεισμού, με προοπτική να φυλακίσουν χιλιάδες κυνηγημένους ανθρώπους και να τους αποκόψουν από κάθε δυνατότητα κοινωνικής ένταξης. Η κυβέρνηση, εφαρμόζει πιστά όλο το αντιπροσφυγικό και αντιμεταναστευτικό πλαίσιο της ΕΕ και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο για τους πρόσφυγες . Αυτό που ετοιμάζει είναι δεκάδες Αμυγδαλέζες, που θα καταπατούν κάθε είδους ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Γι’ αυτό το λόγο κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν οι πρόσφυγες να μην έχουν οργάνωση και αλληλεγγύη. Τα πρόσφατα γεγονότα σε Μόρια και Ελληνικό, είναι καλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τις οργανώσεις αλληλεγγύης και τις ΜΚΟ μόνο όσο και εάν υποκαθιστούν σιωπηρά τις ευθύνες του κράτους απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, χωρίς να βάζουν ενστάσεις για την προωθούμενη πολιτική.

Όλο και περισσότερο απαγορεύει με προσαγωγές και συλλήψεις, οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή προσπαθεί να συνδεθεί με τους πρόσφυγες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις κοινού αγώνα. Επειδή στην πραγματικότητα αντιλαμβάνεται τους πρόσφυγες ως πρόβλημα, από το οποίο η χώρα πρέπει να απαλλαχθεί. Γκετοποιεί τους πρόσφυγες, αρνούμενη οποιαδήποτε μορφή κατοχυρωμένου δικαιώματος σε περίθαλψη, εργασία και εκπαίδευση, δίνοντας έτσι χώρο σε κάθε είδους ρατσιστική κραυγή. Το υποτιθέμενο «πρόγραμμα ένταξης στα σχολεία» έχει αποτύχει παταγωδώς, αφού η ίδια η κυβέρνηση δεν φρόντισε να υπάρξει καμία προϋπόθεση ουσιαστικής κοινωνικής ένταξης και αποδοχής

Την ίδια στιγμή, υποδέχεται με δουλικότητα την παρουσία το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ως «προστάτη» και «εγγυητή» της ειρήνης, την ίδια στιγμή που όλα τα πολεμικά μέτωπα στην περιοχή βρίσκονται σε έξαρση. Μετατρέποντας έτσι την χώρα μας σε συνυπεύθυνη των επεμβάσεων, σε στρατιωτική βάση εξόρμησης των φονιάδων του πλανήτη. Οι ιμπεριαλιστές είναι εκείνοι που δημιούργησαν το προσφυγικό ρεύμα, ξαναμοιράζοντας με τα όπλα τον κόσμο για να ξεπεράσουν την κρίση τους, σέρνοντας στο αντιδραστικό άρμα τους τους ντόπιους τοποτηρητές τους . Καλώντας του λαούς να πεθάνουν για να σωθούν εκείνοι.

Η απειλή του πολέμου πλησιάζει και την χώρα μας. Με τα επεισόδια και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο να είναι καθημερινή πραγματικότητα, και τις δύο υποτελείς τους Αμερικάνους αστικές τάξεις, της Ελλάδας και της Τουρκίας να εμπλέκουν τους λαούς μας σε έναν πόλεμο ξένο για τα συμφέροντα του. Με την «επίλυση» του Κυπριακού που κατοχυρώνει την διχοτόμηση και την κατοχή και δημιουργεί συνθήκες για νέες διαιρέσεις και ανταγωνισμούς.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν κοινούς εχθρούς: τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Έχουν ανάγκη για κοινούς αγώνες και οργάνωση ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Έχουν κοινό μέλλον και προοπτική, σε μια άλλη κοινωνία χωρίς πόλεμο, φασισμό, φτώχεια, εκμετάλλευση, εξαθλίωση. Έναν κόσμο ισότητας που θα χτίσουμε όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι μαζί.

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Τα θύματα του πολέμου και του ιμπεριαλισμού
ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ:
• Ανθρώπινες συνθήκες ζωής
• Στέγαση, θέρμανση 
• Περίθαλψη, εκπαίδευση
• Ασφαλή διέλευση- ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.