ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Για την εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό στη Θεσσαλονίκη


Για την εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά 
και το κυπριακό στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη με επιτυχία η εκδήλωση- συζήτηση που οργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τοποθέτηση του σ. Α. Σαπουνά που ανέδειξε πολλές πλευρές και παραμέτρους των εξελίξεων που διαδραματίζονται στην περιοχή και αφορούν τις λεγόμενες ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό ζήτημα.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στις θέσεις κι απόψεις άλλων αριστερών δυνάμεων που επικαλούμενοι τον «ρεαλισμό» οδηγούν τον λαό στην ουρά των αστικών δυνάμεων αλλά και συγκαλύπτουν τον καθοριστικό και κυρίαρχο ρόλο των ιμπεριαλιστών στις εξελίξεις. Από αρκετούς επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων συζητήσεων στα πλαίσια των επαναστατικών δυνάμεων που θέλουν να υπηρετήσουν το κίνημα, παρόλο που και χθες διαπιστώθηκε πως υπάρχει άρνηση συμβολής σε ένα γόνιμο διάλογο και μια δημιουργική αντιπαράθεση που θα βοηθά σε κάθε αγωνιστή να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο της κάθε άποψης.

Στη συζήτηση τοποθέτηση έγινε από το ΜΛ-ΚΚΕ αλλά κι από αρκετούς συναγωνιστές που επισήμαναν μεταξύ άλλων την ανάγκη συμβολής των αριστερών αγωνιστών στην οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει τις φιλοπόλεμες βλέψεις των δύο αστικών τάξεων και θα αντιταχθεί στον σωβινισμό κι εθνικισμό που καλλιεργείται και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Το δυνάμωμα της φιλίας των λαών στην περιοχή κι η πάλη τους για ανεξαρτησία είναι όρος για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.