ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονική αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αντάρτες του ΤΙΚΚΟ


Τουρκία - Ντέρσιμ (Τουντσελί): Δολοφονική αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αντάρτες του ΤΙΚΚΟ

“Τα οχυρά τους δεν θα μείνουν άδεια ούτε τα συνθήματα τους μισά ...θα λογαριαστούμε!” Με αυτό το σύνθημα σαν τίτλο με ανακοίνωση της στην 28 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας Μαρξιστικού Λενινιστικού (TKP/ML) την είδηση πως το αντάρτικο του ΤΙΚΚΟ στο διάστημα ανάμεσα στις 23 με 28 Νοέμβρη 2016 έχασε οκτώ μαχητές από επίθεση του τουρκικού φασιστικού στρατού. Αποτέλεσμα μιας μεγάλης επιχείρησης που ακόμη διεξάγεται, όταν γράφονταν αυτό το άρθρο, στην επαρχία του Τουντσελί (Ντέρσιμ) στην κοιλάδα Αλιμπογάζ κοντά στην κωμόπολη Cemisgezek.

Η καταπράσινη και απρόσιτη περιοχή του Αλιμπογάζ στο τούρκικο Κουρδιστάν αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αντάρτικο καταφύγιο το οποίο επανειλημμένα ο τούρκικος στρατός, στην τελευταία εικοσαετία, απέτυχε να ελέγξει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα καθεστωτικά ΜΜΕ τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μοναδική πηγή τις ένοπλες δυνάμεις και γι' αυτό ελέγχονται για την αξιοπιστία τους, η πολυήμερη επιχείρηση έγινε κυρίως από αέρος. Χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα και στην συνέχεια πολεμικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα τα οποία βομβάρδιζαν επί έξι ημέρες συνεχώς επιλεγμένους στόχους και καταφύγια στην κοιλάδα. Ταυτόχρονα άλλες στρατιωτικές δυνάμεις με οχήματα που διαθέτουν υψηλή τεχνολογία προσέγγισαν τα σημεία που νωρίτερα είχαν βομβαρδιστεί. Στις μάχες που ακολούθησαν ο στρατός ανακοίνωσε πως είχε δύο σοβαρά τραυματίες από τους οποίους ο ένας αργότερα εξέπνευσε.

Εξαιτίας της απόλυτης λογοκρισίας στα ΜΜΕ, του ελέγχου της ροής των πληροφοριών και την αδυναμία επικοινωνίας με τα τμήματα των ανταρτών η διασταύρωση όλων όσων συνέβησαν αυτές τις ημέρες στην κοιλάδα Αλιμπογάζ είναι δύσκολη και γίνεται με αργούς ρυθμούς.

Μέχρι την Τρίτη 6/12/16 έγινε δυνατόν να αναγνωριστούν τα σώματα τεσσάρων ανταρτών, μελών του Τουρκικού Εργατο-Αγροτικού Απελευθερωτικού Στρατού (ΤΙΚΚΟ), οι κηδείες των οποίων έγιναν σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οργής. Είναι ο Χασάν Καρακότς με το αντάρτικο όνομα Ασκίν, ο Μουράτ Μουτ ή Τουντζάι, ο Ερσίν Ερέλ ή Χακάν και ο Αλιτζάν Μπουλούτ ή Ορχάν που ταυτοποιήθηκε αργότερα.
Εκδηλώσεις στην μνήμη των σκοτωμένων ανταρτών γίνονται σε πολλές πόλεις της Τουρκίας και στο εξωτερικό. Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την σφαγή έγινε στο Λονδίνο και ετοιμάζονται και σε άλλες σε ευρωπαϊκές πόλεις. ( Τμήμα ρεπορτάζ απο την “Προλεταριακή Σημαία” του Σαββάτου 10 Δεκέμβρη 2016).














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.