ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Για όλα φταιν' οι πρόσφυγες και οι λαοί!

Για όλα φταιν' οι πρόσφυγες και οι λαοί!


Μεγάλη η αγωνία τους να αποδείξουν ότι φταίνε οι πρόσφυγες ανά την Ευρώπη για τις τρομοκρατικές πράξεις. Πρώτη και καλύτερη η Μέρκελ που αφού κατασυγκινημένη δήλωσε ότι οι Γερμανοί δεν θ' αλλάξουν το τρόπο ζωής τους εμμέσως πλην σαφώς απείλησε τους πρόσφυγες λέγοντας ότι θα ήταν ...λυπηρό να αποδειχθεί ότι ο οδηγός του φορτηγού ήταν πρόσφυγας που πήρε άσυλο στη Γερμανία. Κι αν αποδειχθεί τότε τι; Θα τη πληρώσουν οι πρόσφυγες όλοι μαζί;

Από κοντά και τα γνωστά φασιστοειδή που κυβερνούν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από κοντά και ο Τράμπ που θέλει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

Αυτή τη σκέψη είναι που φοβούνται. Μη και νοιώσει ο Γερμανός εργαζόμενος, όπως και ο κάθε άλλος εργαζόμενος των χωρών αυτής της Ευρώπης, ότι αιτία όλων αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών δεν είναι η αυτοί που τις πραγματοποιούν αλλά οι πόλεμοι που διεξάγουν οι κυβερνήσεις τους και παράγουν πρόσφυγες και απελπισμένους. Μη τυχόν και συνειδητοποιήσει ότι τον τρόμο που ζουν κάθε τόσο από τέτοιου είδους ενέργειες τον ζουν οι Σύριοι, οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί και οι Αφρικανοί σε 24ωρη βάση εδώ και πολλά χρόνια, ότι αυτόν το τρόμο τον παράγουν οι κυβερνήσεις τους και έχει ως αποτέλεσμα την "παραγωγή" προσφύγων και "τρομοκρατών". 

Οι ίδιες κυβερνήσεις που ανεξάρτητα από το ιδεολογικό τους πρόσημο φροντίζουν εκτός από το να μακελεύουν τους λαούς της Ασίας και της Αφρικής να μακελεύουν και τη ζωή των δικών τους λαών σε καθημερινή βάση. Που εφαρμόζουν μέτρα κατασταλτικά που τελικά αντί να αποτρέπουν τρομοκρατικές ενέργειες στρέφονται κατά των ίδιων ιδιαίτερα όταν αποφασίσουν να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν δικαιωματικά. Βλέπε Γαλλία! Ναι πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να είναι τρομοκρατημένοι, να φοβούνται τον πρόσφυγα και τον μετανάστη, να φοβούνται και τον ίδιο τους τον εαυτό τελικά. Να υποταχθούν στη μοίρα τους.

Από κοντά και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Ίδρωσαν να αποδείξουν ότι ο οδηγός ήταν Πακιστανός πρόσφυγας (πριν ανακοινωθεί ότι ήταν Τυνήσιος), για την ακρίβεια η διάψευση τους ...ζόρισε αλλά βρήκαν τη λύση. Αφού μετέδιδαν στα σύντομα τη διάψευση συνέχιζαν απτόητοι να αναφέρονται σε "πρόσφυγα" επί ώρες και σε όλους τους τόνους! Για να καταλήξουν στην ανάγκη πιο αυστηρών μέτρων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με πιο μόνιμη και αυστηρότερη επιτήρηση, από ένστολους και μη μπάτσους. Ιδανικές οι εικόνες που πρόβαλαν με φράχτες και σύρματα γύρω από κουβούκλια και σκηνές προσφύγων και με πάνοπλους μπάτσους τριγύρω. Σιγά σιγά πέφτουν και τα τελευταία προσχήματα και αυτό που θα δούμε είναι "καθαρά" στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα φυλακίζονται κανονικότατα οι πρόσφυγες.



Από κοντά και οι διάφοροι φασίστες και ρατσιστές στη χώρα μας που βρήκαν άλλη μια ευκαιρία για να παίξουν το ρόλο τους. Του αποπροσαντολισμού του λαού μας από τα πραγματικά αίτια και να συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους στη τρομοκράτησή του.


Και η Αριστερά στο τόπο μας; Αυτή έχει διαιρεθεί! Ανάμεσα σε αυτούς που με αφορμή τη νίκη στο Χαλέπι βλέπουν από αντιιμπεριαλιστική νίκη (με τη αναγκαστική βοήθεια των προσφάτως βαφτιζομένων "μη ιμπεριαλιστών" Ρώσων και του κάθε άλλο παρά σκοταδιστικού Ιράν αλλά και ισλαμιστικών - προοδευτικών μάλλον - οργανώσεων) έως τη δημιουργία θετικών -μέσα στην αντιφατικότητά τους- προϋποθέσεων για την επανάσταση(!!!) και σε αυτούς που στενοχωριούνται και βαράν συναγερμό γιατί η νίκη αυτή είναι ...ήττα της επανάστασης (αυτής που στηριζόταν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, αλλά και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις!).


Και είναι να αναρωτιέται κανείς! Μια Αριστερά που διαιρείται με βάση ποιού ιμπεριαλιστή και ντόπιου αντιπροσώπου του η νίκη θα φέρει πιο κοντά τις ελπίδες τις δικές της και των λαών της περιοχής, που θεωρεί αναγκαίο κακό τη συνεργασία με κάποιον ιμπεριαλιστή φτάνοντας στην αντίφαση να δικαιολογεί ταυτόχρονα και την εμπλοκή των Ρώσων στη Συρία αλλά και των Αμερικάνων στο συριακό Κουρδιστάν, προβάλλοντας τα ίδια επιχειρήματα και στις δύο περιπτώσεις ή στη καλύτερη περίπτωση αφαιρώντας από τις αναλύσεις της αυτές τις πραγματικότητες, που βαφτίζει αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό έως και φιλολαϊκό ένα καθεστώς που επιβλήθηκε με πραξικόπημα, που διατηρεί ξένες βάσεις στο έδαφός της χώρας του, που έχει στηρίξει την εισβολή στο Ιράκ, που όταν δε το βόλευαν κυνηγούσε τους κομμουνιστές, που έχει στηρίξει αντιπάλους συνεργάτες των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους, που εφαρμόζει "νεοφιλελεύθερες" πολιτικές ενάντια στο λαό του, μια Αριστερά που βαφτίζει λαϊκό πόλεμο τη μάχη αυτού του καθεστώτος για τη διατήρησή του και που τελικά είναι διατεθιμένη να στηρίξει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο όνομα του αντιμερικανισμού ή του αντιρωσισμού, πως μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικό κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς που ματώνουν και στους πρόσφυγες;


Ένα πραγματικά λαϊκό κίνημα πρώτο και κύριο μέλημά του θα πρέπει να έχει το διώξιμο κάθε ξένης, ιμπεριαλιστικής και μη δύναμης, από όλες τις χώρες (από τη Κύπρο ως τη Παλαιστίνη και από τη Συρία ως τη Τουρκία, το Κουρδιστάν και την Ελλάδα), το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τη πάλη για ανεξαρτησία ώστε ο κάθε λαός να αποφασίσει από μόνος του τι δρόμο θα ακολουθήσει.

Μια Αριστερά που αδυνατεί να πάει κόντρα σε αυτά που τις σερβίρουν, που πασχίζει να διαχειριστεί τη πραγματικότητα και να απαντήσει στα διλήμματα όπως τα δημιουργούν οι ιμπεριαλιστές και ντόπιοι αστοί, αντί να παλέψει για τη δημιουργία της δικής της πραγματικότητας και των δικών της διλημμάτων, πως μπορεί να διεκδικήσει πραγματικά δικαιώματα για τους πρόσφυγες αντί να προβάλει ως πρώτο και κύριο τα ..."ανοιχτά σύνορα" και την "ελεύθερη μετακίνηση", μπας και φύγουν οι πρόσφυγες και ησυχάσουμε εμείς;


Είναι η ίδια η Αριστερά που αδυνατεί να δει διεκδικήσεις του λαού μας αν δε λυθεί πρώτα το χρέος της ντόπιας αστικής τάξης προς τους ιμπεριαλιστές, που κατά πως τη βολεύει κάθε φορά βαφτίζει τη χώρα πότε ιμπεριαλιστική πότε υπό κατοχή, που δεν πιστεύει στη δύναμη του ίδιου του λαού στον οποίο απευθύνεται. Θα πιστέψει στη δύναμη των άλλων λαών;


Κατά τα άλλα φταίνε οι λαοί, και ο δικός μας μαζί, που τρώνε ότι σανό και δηλητηριασμένο τρόφιμο τους σερβίρει το σύστημα! Και τους κριτικάρουν αυτοί που τα καταπίνουν αμάσητα! 


https://antigeitonies.blogspot.gr/2016/12/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.