ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Η δίκη στο Κιλκίς μας αφορά όλους!

Η δίκη στο Κιλκίς μας αφορά όλους!
 Ανακοίνωση Τύπου
  Η δίκη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς με κατηγορούμενη την φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και στελέχους της ΚΝΕ, είναι μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα της πολιτικής και κοινωνικής δράσης και στα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που κέρδισε ο λαός μας και η νεολαία με πολύχρονους αγώνες!
   Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στην πραγματικότητα δικάζεται το δικαίωμα της διάδοσης των ιδεών, η συλλογική πάλη, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κάθε κάλεσμα για μαζικό αγώνα ενάντια στις πολιτικές που δυναστεύουν τους εργαζόμενους και την νεολαία. 
  Η χρησιμοποίηση του άρθρου 184 του μετεμφυλιακού Ποινικού Κώδικα δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο περιστατικό υπερβάλλοντος ζήλου. Αποτελεί τροχιοδεικτική βολή ενάντια στο μαζικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, προειδοποίηση για την συνέχεια και ένδειξη της κλιμακούμενης θωράκισης των πολιτικών καταστολής για τις επερχόμενες κοινωνικές αναμετρήσεις.
   Αυτή η πρόκληση ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και να καταγγελθεί μαζικά! Καθώς επίσης και το γεγονός πως γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά -αντεργατικά μέτρα σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ και ξέρει πως για να περάσουν θα χρειαστεί να αναβαθμίσει την πολιτική του φόβου και της τρομοκρατίας. 
Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους και κάθε κοινωνική και συνδικαλιστική συλλογικότητα να καταγγείλουν την δικαστική δίωξη και να στηρίξουν κάθε μαζική κινητοποίηση ενάντια της. 

Θεσσαλονίκη 
30-11-2016
ΚΟΘ του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.