ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη- Απεργία 8 Δεκέμβρη

Θεσσαλονίκη- Απεργία 8 Δεκέμβρη  
 Συμμετοχή κατώτερη από τις απαιτήσεις των καιρών !

Αν και ο κόσμος που συμμετείχε στην  σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν λιγοστός   έγιναν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις οι οποίες  εξελίχθηκαν σε ....τέσσερις  διαδηλώσεις στους κεντρικούς  δρόμους της πόλης  και οι οποίες κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης .... και στο  καινούριο υποκατάστημα του πρωθυπουργικού γραφείου.


Από την Καμάρα ξεκίνησε η Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ  και η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων .  

Μαζί τους ήταν η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι , η επιτροπή ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική,  η  Ανταρσύα , το Καραβάνι Αλληλεγγύης και ορισμένες αναρχικές συλλογικότητες. Στο  ύψος της  Αγίας Σοφίας το Καραβάνι και οι αναρχικές ομάδες χωρίστηκαν και ακολούθησαν  διαφορετική διαδρομή.   

Οι υπόλοιποι  διαδηλωτές πέρασαν  από το Εργατικό Κέντρο και μέσω της Αγίου  Δημητρίου, Ιασωνίδου , Εγνατίας  και Βενιζέλου κατέληξαν στο  Υπουργείο. Στο Εργατικό Κέντρο στην διαδήλωση εντάχθηκαν η ΟΚΔΕ και η ΛΑΕ οι οποίες συμμετείχαν νωρίτερα στην συγκέντρωση των εργατοπατέρων.
 
Οι τελευταίοι με πανό που υπέγραφαν ως  ΕΚΘ και ΑΔΕΔΥ  ακολούθησαν ξεχωριστά και κατάφεραν τουλάχιστον να κάνουν μια αξιοπρεπή διαδήλωση  αυτήν την φορά ! Με την συνδρομή ενός   μαζικού μαχητικού μπλοκ από τους εργαζόμενους-απολυμένους των Λιπασμάτων της Καρβάλης   αλλά και εργαζόμενοι του Αρβανιτίδη που δυστυχώς ακόμη προσβλέπουν,  μάταια στον ρόλο των εργατοπατέρων για να σώσουν τις δουλειές τους .  Στην διαδήλωση του ΕΚΘ συμμετείχε επίσης και η ΚΕΡΦΑΑ.

Ξεχωριστή  κατά το σύνηθες συγκέντρωση και πορεία έκανε το ΠΑΜΕ από το Άγαλμα Βενιζέλου μέσω Εγνατίας  και Τσιμισκή με κατάληξη  το  Υπουργείο , η οποία ήταν και η πιο μαζική από τις τέσσερις. 

Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης και της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων  με τα συνθήματα του,  προσπάθησε να ζωντανέψει  το μαχητικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας και να σπάσει το υποτονικό κλίμα.






π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.