ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) σχετικά με τις συλλήψεις των βουλευτών του HDP στην Τουρκία


Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)
σχετικά με τις συλλήψεις των βουλευτών του HDP
στην Τουρκία

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την  τουρκική κυβέρνηση  για την σύλληψη των δυο συν-προέδρων του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και των εννέα  βουλευτών του κόμματος σήμερα τα ξημερώματα, με επιδρομές  της  αστυνομίας στα σπίτια τους.


Η κυβέρνηση του ΑΚΠ, επικεφαλής της τούρκικης ολιγαρχίας με φασιστικές μεθόδους επιδιώκει να καταπνίξει τους αγώνες των λαών της Τουρκίας και του κουρδικού δημοκρατικού κινήματος για ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα και δικαιοσύνη. Οι συλλήψεις αυτές  είναι τμήμα του σχεδίου να τεθεί εκτός νόμου το HDP  και  συνέχεια της στρατιωτικής επιχείρησης γενοκτονίας που διεξάγεται  στο τουρκικό Κουρδιστάν, με τον βομβαρδισμό πόλεων, την καταστροφή συνοικιών και χωριών, τις μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις, τις διώξεις εκλεγμένων  δημάρχων και το κλείσιμο εφημερίδων. 

Μετά την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος και την μονιμοποίηση  της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το τουρκικό καθεστώς έχει εξαπολύσει ένα κύμα πρωτοφανούς βίας ενάντια σε δημοκρατικές, αριστερές και κουρδικές οργανώσεις. Καταδιώκει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή και έχει στοχοποιήσει ιδιαίτερα τους κομμουνιστές που τους κυνηγά στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η συνεχιζόμενη δίκη της ΑΤΙΚ στην Γερμανία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της συνεργασίας των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και ειδικά της  Γερμανίας με το φασιστικό καθεστώς. Αποδείχνει την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία από την μια υπογράφει συμφωνίες με την Τουρκία θεωρώντας την ασφαλές κράτος και από την άλλη χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την τουρκική δημοκρατία που κινδυνεύει !

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε.  Τρομοκράτες δεν είναι ο λαοί και οι αγωνιστές ! Τρομοκράτες είναι το φασιστικό τούρκικο κράτος, οι κυβερνήσεις του ΑΚΠ και οι αντιδραστικοί σύμμαχοι του Ερντογάν, οι ιμπεριαλιστές  !

Το ΚΚΕ(μ-λ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες βουλευτές, στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν και στο δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό διεθνιστικό  κίνημα των λαών στην περιοχή.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ HDP!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ ! ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

 
Αθήνα    4/11/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.