ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα και στην Θεσσαλονίκη

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα και στην Θεσσαλονίκη
 
Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων και των συλλογικότητων και με αφετηρία την Καμάρα διαδήλωσαν  σήμερα προς το αμερικάνικο προξενείο δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους στην παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
 Στην διαδήλωση που κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ( Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου) φωνάχτηκαν αντι-πολεμικά  και αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα, καταγγέλθηκε η υποτελής στάση της κυβέρνησης και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και διατρανώθηκε η  απαίτηση για αποχώρηση της χώρας  από το ΝΑΤΟ και το  διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων. 
Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο διαδηλωτές έκαψαν την βαμμένη με το αίμα των λαών, σημαία των ιμπεριαλιστών. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση–ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Ανταρσία , η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα και αναρχικές ομάδες. Στην κεφαλή της πορείας   ήταν οι φοιτητικοί σύλλογοι. 
Με πανό  συμμετείχε και η Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στο κίνημα ενάντια στον πετρελαιαγωγό στην Βόρεια Ντακότα.

 Ξεχωριστή πορεία  με αφετηρία το Πολυτεχνείο προς το αμερικάνικο προξενείο έκανε  μια ολιγομελής ομάδα μελών  του ΚΚΕ, το οποίο δεν είχε ανακοινώσει μέχρι νωρίς το απόγευμα καμιά κινητοποίηση στην πόλη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.