ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Συλλήψεις και φυλακίσεις στη Τουρκία. Ανάμεσά τους και το GRUP YORUM

Συλλήψεις και φυλακίσεις στη Τουρκία. Ανάμεσά τους και το GRUP YORUM

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης στη Τουρκία. Με ιδιαίτερη προτίμηση σε στέκια, εφημερίδες, συλλόγους, σωματεία, χώρους αλληλεγγύης. 
Μετά τις επιδρομές των σωμάτων ασφαλείας ακολουθούν οι φυλακίσεις, οι εξαφανίσεις, τα βασανιστήρια, οι φυλακές τύπου Φ. Για όποιον και για ότι έχει σχέση με το κίημα και την Αριστερά. Νόμιμο και μη! Είναι η πλευρά της "επιχείρησης εκκαθάρισης" που δεν θα δούμε ούτε θα ακούσουμε ούτε θα διαβάσουμε στα αστικά ΜΜΕ.

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο του Αγώνα:

Πρόσφατα, προφυλάκισαν και τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM. Πρόκειται για αγωνιστές, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συναυλίες με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φυλάκιση τους... τις προηγούμενες φορές είχαν ιδρυθεί, έξω, συγκροτήματα με ονομασία GRUP YORUM. Η πρώτη διαμαρτυρία ήρθε από την Αμερική, από την τραγουδίστρια JOAN BAEZ.
Απαγορεύσαν τις συναυλίες του GRUP YORUM, άλλα αυτοί συνέχισαν να τραγουδούν. Τώρα είναι στα λευκά κελιά τύπου F.

Στις 24 Νοεμβρίου έχουν προφυλακίσει τον Ahmet Türk, 74 ετών μητροπολιτικό δήμο του Μαρδίν (πρώην βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών -ΗDP)

Σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκλεισαν 370 συλλόγους. Όλες οι επιθέσεις τους στρέφονται εναντίον των αγωνιστικών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Σφραγίζοντας τους συλλόγους όμως, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε τους νόμους, ούτε τις απαγορεύσεις, ούτε τις σφραγίδες τους. Σπάμε τις σφραγίδες και συνεχίζουμε τις δράσεις μας.

Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ με την απόφασή της να κλείσει τους φορείς δείχνει το πόσο φοβάται τον οργανωμένο λαό. Θα μετατρέψουμε όλους τους φορείς σε αγωνιστικά μετερίζια. Δεν μπορούν να σφραγίσουν τις σκέψεις, τις συνειδήσεις.

Έχουν προφυλακίσει βουλευτές, δημοσιογράφους, εργάτες, φοιτητές, διανοούμενους, μουσικούς, δικηγόρους, καθηγητές, … 
Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η εξουσία του ΑΚΡ είναι μέσα σε βαθιά κρίση ακυβερνησίας. Με ένα καίριο κτύπημα κινδυνεύει να πέσει. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η λογοκρισία και τα κυβερνητικά διατάγματα είναι σπασμωδικές κινήσεις εξασφάλισης της εξουσίας του. 
Φοβούνται γιατί γνωρίζουν τι τους περιμένει. Όσο κι αν η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιεί διάφορα πολεμικά όπλα, όσο κι αν στόχος της είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο, ο αγώνας είναι δυνατός, νόμιμος και δίκαιος. 
Η ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα. Μπροστά στη λαϊκή δύναμη τα φασιστικά καθεστώτα υποκύπτουν.
 Η πιο μεγάλη δύναμη είναι η δύναμη του οργανωμένου λαού. Μην αμφιβάλλετε, εμείς θα νικήσουμε.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.