ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΖΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
·         ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ-ΔΥΝΑΣΤΩΝ
·         ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΣΜΑ
·         ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Δημοκράτες, εργαζόμενοι/ες, νεολαίοι
Είναι φανερό ότι οι πολύμορφες και συνεχείς πιέσεις των ιμπεριαλιστών-δανειστών για συνέχιση της πολιτικής που καταπατά βάρβαρα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων εντείνονται και με τη νέα κυβέρνηση.
Είναι επίσης φανερό ότι ο λαός μας έπρεπε να βρίσκεται από… χθες στου δρόμους για να αποτρέψει και να σταματήσει αυτή την επίθεση.

Επίσης είναι ολοφάνερο ότι με τους αγώνες του τέσσερα χρόνια τώρα πολλές φορές έφτασε στην πηγή και δεν… ήπιε νερό. Ότι μη έχοντας λαϊκές οργανώσεις και μια αριστερά στο ύψος των περιστάσεων επένδυσε τις ελπίδες του στις εκλογές και στην αλλαγή κυβέρνησης. Σήμερα «κάποιοι» μας καλούν να την στηρίξουμε  για να διαπραγματευτεί με «καλύτερους όρους» ένα νέο πλαίσιο δανεισμού.
 Τι να στηρίξουμε όμως;
·      Την συμμόρφωση και την ευθυγράμμιση με το γνωστό Σύμφωνο Σταθερότητας με όλες τις αντιδραστικές συμφωνίες  εντός της ΕΕ που και  η νέα κυβέρνηση αποδέχεται; Όλο δηλαδή το πλαίσιο που και πριν τα μνημόνια είχε βάλει ως στόχο του τις κατακτήσεις των εργαζομένων;
·      Την μετατόπιση από τη μονομερή καταγγελία των μνημονίων, στη μερική διαγραφή του χρέους και από εκεί στο 70% των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που περιέχουν τα μνημόνια όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών;
·      Ή μήπως τις αυταπάτες (που είναι επικίνδυνες εξ άλλου γιατί περιέχουν διάφορες δεσμεύσεις) ότι θα μας υποστηρίξουν τάχα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που –όπως αποδείχτηκε- παίζουν το δικό τους παιχνίδι; Εκτός από αυτές τις αποδείξεις υπάρχουν πολλές ακόμα από την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας για το βρώμικο ρόλο τους…
·      Είναι πραγματική ανακούφιση το δώρο Χριστουγέννων που θα δοθεί σε ένα εξάμηνο και τα 751 ευρώ μέχρι το 2016; Η μετονομασία των ΜΑΤ και η … συγχώνευση των αυτοκινούμενων ομάδων καταστολής;
Καθώς βέβαια  η διαπιστωμένη χαλάρωση της αστυνόμευσης θα δοκιμαστεί πραγματικά όταν ο λαός βγει στο δρόμο και διεκδικήσει τη ζωή του…
·      Και η αναβάπτιση των ιδιωτικοποιήσεων σε «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»; Τι σηματοδοτεί  η στελέχωση καίριων μηχανισμών του κράτους από παράγοντες που στις προηγούμενες κυβερνήσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση βασικών επιλογών του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών; (ΕΥΠ, γενικός γραμματέας Πρωθυπουργού, νομικοί σύμβουλοι στις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών, ΟΣΕ κλπ).
·      Θα ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν , θα αποκατασταθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη ή θα συγχωνευτεί στις νέες μορφές… φιλανθρωπίας , τις «δομές αλληλεγγύης» όπως τις ονόμασε ο νέος υπουργός.
Αλλά ακόμη και αν όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μερική  ανακούφιση –όπως προέβλεπε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που μετατίθεται σε βάθος τετραετίας- μήπως αποτελούν τουλάχιστο τον τελευταίο σταθμό της επίθεσης που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως τουλάχιστο σταμάτησε εδώ η… κόλαση;
Κατηγορηματικά όχι!
Η θρησκευτική επίδειξη πίστης στις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» δηλαδή στις αντεργατικές, αντιδραστικές και τελικά αντιμεταρρυθμιστικές πολιτικές –που δεν εφαρμόζονται μόνο στη χώρα μας- αποτελεί απόδειξη ότι η επίθεση θα συνεχιστεί!
Τι είναι δηλαδή οι δέκα μεταρρυθμίσεις που ο νέος Υπουργός υποσχέθηκε στον εκπρόσωπο του ΟΟΣΑ, Γκουρία και κρατά κρυφές; Αυτόν που όταν άνοιγε το «ασφαλιστικό» έβρισκε τις συντάξεις των ελλήνων υπερβολικά υψηλές συγκρίνοντας τες με τη χώρα το Μεξικό των τριακοσίων ευρώ;
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, ες , νεολαίοι.
Εμείς δεν απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση για να της προτείνουμε τη ρήξη με την ΕΕ ή να την δεσμεύσουμε σε ένα πραγματικά αριστερό πρόγραμμα ανατροπής.
Απευθυνόμαστε στο λαό, στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους γιατί αηδίασε με την οσφυοκαμψία των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, στον κόσμο που θέλει να διεκδικήσει τη ζωή του, να πάρει… ανάσες δικαιωμάτων.
Οι εκτιμήσεις μας για την τρέχουσα διεθνή και εγχώρια πολιτική κατάσταση μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός ειδικά σε αυτή τη φάση όξυνσης των αντιθέσεων δεν διαπραγματεύονται.
 Ή τουλάχιστο διαπραγματεύονται όταν έχουν απέναντι τους την πραγματική απειλή, τα μαζικά λαϊκά κινήματα.
Κινήματα που δεν στηρίζουν αλλά βάζουν από την «απέναντι μεριά» όλες τις κυβερνήσεις που είτε τρομοκρατώντας είτε αφοπλίζοντας πολιτικά τον λαό διαπραγματεύονται τα νέα δεσμά με τους ιμπεριαλιστές. Γιατί τα  πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης μας πείθουν ότι ετοιμάζεται ένα… νέο κουστούμι για τον ελληνικό λαό.
Ένα κουστούμι που η κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ  ήδη το… προβάρει στις διαπραγματεύσεις της με τους ιμπεριαλιστές όπου έναντι ψιχίων (αυτή είναι η μόνη πραγματική διαπραγμάτευση) έχει να «προτείνει» μια πολύ πλατύτερη συναίνεση από αυτήν της σαμαροβενιζελικής κυβέρνησης.
Γι αυτό λοιπόν και όλος ο αστικός κόσμος και όλος ο εσμός των μνημονίων  έχει κάνει στροφή. Εύχεται επιτυχία και «βαράει προσοχή»…
Εμείς ως Λαϊκή Αντίσταση προτείνουμε στο λαό να μην παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες του, να μην αυτοπεριοριστεί : Μόνιμη και σταθερή δουλειά, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, δωρεάν υγεία-περίθαλψη, δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, ειρηνική πατρίδα μακριά από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Σε αυτούς τους αγώνες και στη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό θα οικοδομηθούν οι λαϊκές οργανώσεις, τα αναγκαία μέτωπα αντίστασης και ανατροπής και θα ανοίξει ο δρόμος από τα αυτονόητα «μικρά» στα αναγκαία «μεγάλα».
Στην έξοδο από την λυκοφωλιά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στον δρόμο μιας άλλης πραγματικά δημοκρατικής , ανεξάρτητης και ειρηνικής ζωής.
 Θεσσαλονίκη Φλεβάρης 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.