ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στον συνεχιζόμενο αγώνα του λαού της Χαλκιδικής !


Ο μακρόχρονος και σκληρός, δίκαιος αγώνας του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στην μονάδα εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές συνεχίζει να συγκεντρώνει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Γιατί έχει γίνει συνείδηση πως ο αγώνας αυτός έχει συνδεθεί με τα ευρύτερα αιτήματα για ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στις πολυεθνικές της εκμετάλλευσης και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και λεηλασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας. 


Ο αγώνας αυτός δέχτηκε την πιο σκληρή καταστολή και τρομοκρατία, αντιμετώπισε ποικίλες επιθέσεις και συκοφαντίες αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να αποτελεί μια από τις κορυφαίες λαϊκές αντιστάσεις στις αντιλαϊκές πολιτικές. Όχι μόνο δεν κάμφθηκε αλλά συνέχισε και συνεχίζει να συσπειρώνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους στην Χαλκιδική και να υποστηρίζεται από ένα πανελλαδικό και διεθνές κίνημα αλληλεγγύης. Άντεξε γιατί τα αιτήματα του ήταν δίκαια και ζωτικά για όλη την περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και γιατί βασίστηκε στην ενότητα στην βάση. Δεν σταμάτησε στις πρώτες δυσκολίες, δεν ακολούθησε τον δήθεν εύκολο δρόμο της ανάθεσης, δεν συμβιβάστηκε. Μπόρεσε να συσπειρώσει χιλιάδες αγωνιστές, να δημιουργήσει μαζικές επιτροπές και πρωτοβουλίες, να δεχθεί την στήριξη του κινήματος αλληλεγγύης. 

Ο αγώνας του λαού της Χαλκιδικής πρέπει να δικαιωθεί πλήρως. Πρέπει να νικήσει ! Μια νέα φάση αγώνων βρίσκεται μπροστά μέχρι την τελική δικαίωση, δηλαδή το σταμάτημα της καταστροφής του βουνού και του δάσους στον Κάκκαβο, το διώξιμο των εγκληματιών χρυσοθήρων και την πλήρη ακύρωση κάθε σχεδίου εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και σε όλη την περιοχή. Κρίσιμη προϋπόθεση είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η μαζικοποίηση του αγώνα, η διεύρυνση του κινήματος αλληλεγγύης. Η σύνδεση του με τις αντιστάσεις που οργανώνονται και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ενάντια στα σχέδια καταστροφής των μεταλλευτικών πολυεθνικών. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τον συνεχιζόμενο αγώνα του λαού της Χαλκιδικής και καλεί σε συνέχιση και διεύρυνση της υποστήριξης του. Με αφορμή την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 4 του Φλεβάρη 2015, προσφυγής κατοίκων για να σταματήσουν οι εργασίες φραγμάτων σε ρέματα της περιοχής από την Ελντοράντο, καλεί σε μαζική έκφραση της αλληλεγγύης. 


· Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι εργασίες που καταστρέφουν το βουνό, το δάσος, τα ρέματα και τον υδροφόρο ορίζοντα. 

· Παλλαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση για να ματαιωθεί η λεγόμενη επένδυση και η σύμβαση του θανάτου. 

· Να παύσουν όλες οι δικαστικές-αστυνομικές διώξεις στους αγωνιζόμενους κατοίκους.

· Όχι στο “χρυσό” θάνατο της Χαλκιδικής και στην λεηλασία του ορυκτού πλούτου από τις ξένες πολυεθνικές και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες-συνεργάτες τους. Αθήνα 2/2/2012, www.kkeml.gr • simea@kkeml.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.