ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ !


Ανακοίνωση Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

   Οι καθημερινοί αγώνες του κινήματος, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η συνεχής παρουσία μας στο βουνό έχουν αποδείξει τη δύναμη και το μέγεθος του. Η τακτική της Eldorado Gold  να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ως ασπίδα όταν οι εξελίξεις δεν την ευνοούν και όταν οι επενδύσεις δεν προωθούνται με κάθε κόστος, δεν μας ξενίζει μια και γνωρίζουμε ότι τέτοιες εταιρίες προωθούν το διχασμό της τοπικής κοινωνίας.

   Σε αντιπαραβολή με τις προσπάθειες της εταιρίας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι αντίπαλος μας δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η εταιρία και τα καλοπληρωμένα εργοδοτικά συνδικάτα που την στηρίζουν.
   Σε καμία περίπτωση η προγραμματισμένη πορεία μας στο βουνό, εκεί  όπου δίνουμε εδώ και καιρό τους αγώνες μας δεν έχει στόχο να στραφεί εναντίον των εργαζόμενων. Εχθρός μας είναι το μολυσμένο νερό, οι λίμνες τοξικών αποβλήτων, η καταστροφή του βουνού, τα άνομα συμφέροντα των πολυεθνικών, η διαπλοκή, η βία και η καταστολή.
   Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην πορεία την Κυριακή 15 Φλεβάρη στις Σκουριές για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια, τη γη και την ελευθερία. Απαιτούμε την άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν τους συναγωνιστές μας.

Προσυγκεντρώσεις:
Ιερισσός 11:00
Μεγάλη Παναγία, Χοροστάσι 11:30
Πολύγυρος, Δικαστήρια 11:30



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.