ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σχολιά... ζοντας τις μέρες που περνάνε...

«Βομβαρδισμοί»

«Αν οι Έλληνες δεν κάνουν την σωστή επιλογή στις εκλογές» τότε θα επαναλάβουμε τους βομβαρδισμούς. Ωπα, συγνώμη! Ασυναίσθητα πήγα κάποια χρόνια πίσω. Τότε που οι χώρες της «Ελευθερίας», της «Δημοκρατίας» επιβάλανε διαδοχικές εκλογές στη Γιουγκοσλαβία μέχρι να «εκλεγούν» οι δικοί τους άνθρωποι.
Σήμερα -για την ώρα δηλαδή- μας «βομβαρδίζουν» αλλιώς. Με απειλές, πιέσεις και εκβιασμούς.
   


«Βοήθειες»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «θα στηρίζει» την Ελλάδα υπό τον όρο ότι η χώρα -όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί- θα παραμείνει σε κάποιου είδους πρόγραμμα. (Μνημόνιο ή κάτι παρόμοιο). Αυτά διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, ξεκαθαρίζοντας ότι ο όρος για οποιαδήποτε «βοήθεια» είναι να μας κρατάν με τη θηλιά στο λαιμό.

  
«Χρέη»

Οι Έλληνες θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, επιμένουν οι εκλεκτοί μας Ευρωπαίοι «συνέταιροι». Κι αναρωτιέται ο κάθε εργαζόμενος. Μα καλά, εγώ τώρα σε ποιον χρωστάω και γιατί. Έναν μισθουλάκο έπαιρνα αλλά δεν βαριέσαι. Τον μπακάλη τον πλήρωνα. Τον μανάβη επίσης. Τον χασάπη, τον φούρναρη το ίδιο. Στην τράπεζα τα ‘σκαγα κανονικά και με τόκο για το δάνειο. Η εφορία μου τα ‘παιρνε και με τον νόμο. Πού το ανακάλυψαν και μου φόρτωσαν αυτό το «χρέος» που θα το πληρώνουν μέχρι και τα εγγόνια μου.


Ρατσισμός και όχι μόνο


Αληθινό ρατσιστικό παραλήρημα από τον Α. Σαμαρά ενάντια στους μετανάστες από τους οποίους, τάχατες, κινδυνεύει η χώρα. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά από ποιους κινδυνεύει τόσο η χώρα όσο και ο λαός της. Κινδυνεύει από τον ίδιο, τους ομοίους του και τα αφεντικά τους. Απλά ψάχνει άλλοθι και ψήφους. 
βΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.