ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ): Μαζικές συγκεντρώσεις, αποφασιστικό βήμα καταδίκης της πολιτικής των απαγορεύσεων, των διώξεων και της καταστολής

ΚΚΕ(μ-λ): Μαζικές συγκεντρώσεις, αποφασιστικό βήμα καταδίκης της πολιτικής των απαγορεύσεων, των διώξεων και της καταστολής


Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα 6 Φλεβάρη στην Αθήνα και σ' όλη την Ελλάδα για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας να κινητοποιούνται, ν' αγωνίζονται.



Με τη μαζικότητά τους, οι σημερινές σημαντικές συγκεντρώσεις έσπασαν ξανά τις απαγορεύσεις, κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία του συστήματος. Ανέδειξαν μαζικά το δίκιο των αιτημάτων για απόσυρση όλων των διώξεων ενάντια στους αγωνιστές του κινήματος και για διαγραφή όλων των προστίμων.

Η συνέχιση της δράσης των Επιτροπών και Πρωτοβουλιών που έχουν συγκροτηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Οι δυνατότητες που έχουν ήδη δείξει πρέπει ν' αξιοποιηθούν παραπέρα και να διευρυνθούν. Οι πολλαπλές διώξεις κάθε είδους, τόσο αυτές που έχουν ξεκινήσει όσο κι αυτές που σχεδιάζουν οι μηχανισμοί του συστήματος, πρέπει ν' ανατραπούν. Ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με ακόμα μεγαλύτερη καταστολή, με περισσότερα εξοντωτικά πρόστιμα, με ακόμα πιο ασφυχτικό για τα δημοκρατικά του δικαιώματα νομικό οπλοστάσιο. Το σύστημα θέλει να τσακίσει κάθε κατάκτηση, να χτυπήσει κάθε δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στην υγεία, στην ελευθερία. Γνωρίζει όμως καλά ότι εμπόδιο στην ένταση της επίθεσής του μπορούν να γίνουν μόνο οι μαζικοί αγώνες, γι' αυτό και εξοπλίζεται σε κάθε επίπεδο απέναντι στον εχθρό-λαό. Η ένταση της φασιστικοποίησης αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα, αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.


Το ΚΚΕ(μ-λ) πανελλαδικά κινήθηκε αποφασιστικά για την επιτυχία των σημερινών συγκεντρώσεων, αλλά και για την ανάδειξη πλατιά στο λαό της ανάγκης υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων με μαζικούς αγώνες. Είναι ανάγκη για όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς ν' αναλάβουν την υπόθεση της μαζικής κινητοποίησης ενάντια στην πολιτική του συστήματος. Πρέπει πανελλαδικά να συνεχιστούν και να πληθύνουν οι πρωτοβουλίες κινητοποίησης του λαού και νεολαίας που ασφυκτιούν κάτω από την πολιτική που αδιαφορεί για τις ζωές και την υγεία τους, αλλά «ενδιαφέρεται» για τη σιωπή και την υποταγή τους.

Αποτελεί χρέος κάθε αριστερής πολιτικής δύναμης, αλλά και κάθε συλλογικότητας που αναφέρεται στο λαό και τα δίκια του, να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες. Γιατί η πολιτική της καταστολής και των απαγορεύσεων στρέφεται συνολικά ενάντια στο λαό. Γιατί το εργατικό κίνημα και ο συνδικαλισμός βρίσκονται στο στόχαστρο. Γιατί είναι «προ των πυλών» αντεργατικό νομοσχέδιο περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη μια ολόκληρη επιχείρηση διώξεων συνδικαλιστών. Γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όχι μόνο δεν έχουν καμία πρόθεση σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική, όχι μόνο δεν κάνουν το παραμικρό για την οργάνωση του κόσμου της δουλειάς, αλλά στέκονται εμπόδιο στην κίνησή του ξεδοντιάζοντας τα συνδικαλιστικά όργανα που ελέγχουν.


Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας και ν' αγωνιστούν μαζικά. Για την κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Για την ανατροπή των μέτρων Κεραμέως. Για να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση. Για την αντίσταση στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει το σύστημα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία κι ενώ εξακολουθεί ν' αφήνει το λαό εκτεθειμένο, να μετρά καθημερινά τους νεκρούς του.

Σάββατο 6 Φλεβάρη 2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.