ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ι Μαζική διαδήλωση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως (11/2)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ι Μαζική διαδήλωση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως (11/2)

Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα Πέμπτη 11/2, ημέρα ψήφισης, η διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Ήταν ίσως από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες με συμμετοχή σίγουρα πάνω από 3000 ατόμων μεταξύ των οποίων φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σταμάτησαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο, στους ταξικούς φραγμούς και την καταστολή και ολοκλήρωσαν τη διαδήλωση στο Εργατικό Κέντρο.

Η παρουσία των Αγωνιστικών Κινήσεων όσο και της Κίνησης φοιτητών-δυνάμεων ενάντια στο Ν/Σ Κεραμέως, που στήριξαν μαζί με τη ΣΣΠ, ήταν μαζική, δυναμική και με παλμό. Με αρκετό "καινούριο" κόσμο να πλαισιώνει τα μπλοκ.

Για άλλη μια φορά φάνηκε η οπορτουνιστικού χαρακτήρα "ενότητα" των ΚΝΕ-ΕΑΑΚ με τη μεταξύ τους κόντρα που είχε ως αποτέλεσμα η πορεία να "σπάσει" στα δύο και ίδιοι φοιτητικοί σύλλογοι να εμφανίζονται σε πολλαπλά πανό.


Οι μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων είναι ενθαρρυντικές και δείχνουν τις διαθέσεις και δυνατότητες του φοιτητικού κινήματος. Είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχιστούν για την ανατροπή του νόμου (πλέον) και να αποτελέσουν βήματα ώστε να οργανωθούν οι φοιτητές, να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.