ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

7 νομά σε ένα δωμά…

56o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης 

7 νομά σε ένα δωμά…


Το 56o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, γνωστό σαν «τενεκεδένιο σχολείο», το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αναβρασμό. Με το κλείσιμο των σχολείων τον Νοέμβριο, ο δήμος άρχισε εργασίες κατασκευής 2 αιθουσών προκατ στην αυλή του σχολείου, για να στεγάσει άλλα 2 τμήματα από άλλα σχολεία. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και έργα ανάπλασης της αυλής, με ορίζοντα τέλους εργασιών το καλοκαίρι!!


Έτσι όταν μετά τις γιορτές άνοιξαν τα σχολεία οι γονείς βρέθηκαν να αφήνουν τα παιδιά τους σε ένα… εργοτάξιο. Στο οποίο οι εργασίες συνεχίζονται τις ώρες των μαθημάτων!! Η αυλή έχει περιοριστεί σε ένα χώρο 70-80 τ.μ. για 220 νήπια.


Και κάπου εκεί σταματά η λογική και αρχίζει το δούλεμα των γονιών που γίνονται το μπαλάκι μεταξύ του δήμου και της διεύθυνσης α θμιας. Κι επειδή οι γονείς επιμένουν να διεκδικούν ασφάλεια για τα παιδιά τους υπάρχουν κι οι απειλές: «αν συνεχίσετε θα κλείσει το σχολείο και θα φταίτε εσείς!»

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς ακόμα και μέσα στις αίθουσες τα παιδιά δεν είναι ασφαλή. Τις προηγούμενες μέρες εργασίες κοπής μετάλλων, έφεραν τους σπινθήρες μέσα στις αίθουσες από τα ανοικτά παράθυρα, λόγω covid, τρομάζοντας τα νήπια!

Στο συγκεκριμένο κτίριο που επίσης είναι προκατ, στεγάζονται 3 σχολεία με 6+3+3 τμήματα σύνολο 220 νήπια!

Στις όποιες ενέργειες έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής ο Σύλλογος γονέων και το νεοεκλεγέν ΔΣ δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση όπως καταγγέλλουν.



Αλήθεια το να μην προαυλίζονται τα παιδιά εν μέσω πανδημίας σε ποιους ακριβώς υγειονομικούς κανόνες υπακούει για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΠΘ;


Χ.Γ. Εκπαιδευτικός Θεσσαλονίκη


https://antistasistasxoleia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.