ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΘ 2020 - Συγκέντρωση 12/9 Θεσσαλονίκη / Καμάρα

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα 
- Συγκέντρωση 12/9 Θεσσαλονίκη / Καμάρα


Όπως είναι σε όλους πια φανερό, η ακύρωση της ΔΕΘ δεν σήμανε και ακύρωση της αντεργατικής επίθεσης που διανύει ήδη έξι μήνες. Το αντίθετο! Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας «σκέψεις», «προτάσεις» και αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών και παρατρεχάμενων για την παραπέρα ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων. Από την επιτροπή Πισσαρίδη και το νέο άνοιγμα όλων των ζητημάτων (ασφαλιστικό, συνδικαλισμός κ.λπ.) μέχρι τις ανακοινώσεις για υπερωριακή αναπλήρωση της άδειας καραντίνας, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αναζητά -για λογαριασμό του κεφάλαιου- τρόπους για να φορτώσει τη νέα έξαρση της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων. Και φυσικά επιδιώκει τη μονιμοποίησή τους, τη νομοθέτησή τους.

Κι όμως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες σφυρίζουν αδιάφορα. Έχουν, μάλιστα, βρει κι αυτές ως πρόσχημα την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αυτά που κουρελιάζονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς) προκειμένου να συνεχίζουν να κρατάνε τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Αυτήν ακριβώς τη στάση τηρούν και μπροστά στην ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, την ομιλία που θα σημάνει την επίσημη έναρξη ενός νέου γύρου πιο βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Η ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου, συνεχίζοντας στη ρότα της απραξίας, δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση για το ζήτημα. Η ΑΔΕΔΥ (πιο... δραστήρια) έβγαλε ανακοίνωση για συγκέντρωση μόνο που «ξέχασε» να καλέσει τους εργαζόμενους! Στην ανακοίνωσή της, η οποία ξεκάθαρα απευθύνεται αποκλειστικά στα στελέχη της, γίνεται ξεκάθαρο ότι στοχεύει σε μια συμβολικού χαρακτήρα κινητοποίηση, για να βγει από την υποχρέωση. Φαίνεται, μάλιστα, ότι δυσκολεύεται να πείσει ακόμη και τα στελέχη της, γι’ αυτό και φροντίζει να τους ενημερώσει ότι θα τους βάλει τα... έξοδα!!! Απολαύστε: «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των Προεδρείων των Νομαρχιακών Τμημάτων (ένα αυτοκίνητο για κάθε ΝΤ), καθώς και των Γενικών Συμβούλων της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εξυπακούεται πως όποιο Ν.Τ. της Βόρειας Ελλάδας συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό – τηρουμένων, φυσικά, των υγειονομικών μέτρων- η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα του λεωφορείου».

Στην ίδια ρότα και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία -αφότου ξύπνησε από το λήθαργο κι έκανε «επανεκκίνηση», βάλθηκε να αγωνιστεί για τη σωτηρία της υγείας. Κάπως έτσι ανεβαίνει και στη Θεσσαλονίκη για να κάνει μια «βόλτα» την Παρασκευή το πρωί στα νοσοκομεία της πόλης. Μάλιστα, έχει το θράσος να την ονομάζει «πανελλαδική κινητοποίηση» με... στάση εργασίας που αφορά μόνο τα σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας!!! Άβυσσος!

Οι εργαζόμενοι έχουν να αναμετρηθούν ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ! Γιατί όχι μόνο αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία στα συνδικάτα, αλλά στέκονται εχθρικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων. Γιατί όχι μόνο δεν κάνουν τίποτε ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, αλλά νομιμοποιούν και την κατασταλτική πολιτική που την συνοδεύει. Τα λεγόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι γι’ αυτούς μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να αναπαράγουν τη λογική της ανάθεσης. ΚΟΝΤΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ και τη λογική τους οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να διαδηλώσουν μαζικά για τα δικαιώματά τους. Η κινητοποίηση στις 12 του Σεπτέμβρη είναι μία ευκαιρία για κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις 6:00 το απόγευμα στην ΚΑΜΑΡΑ. 



Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.