ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Κινητοποιήσεις και …κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό

   Κινητοποιήσεις και …κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό

 

Σημαντικά μαζικές διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και αντιδράσεις ενάντια στα μέτρα για τον covid-19 σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις καταγράφονται από τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο μήνα.

·        Μάλιστα χθες 30/8 συνεχίστηκαν οι μαζικές διαμαρτυρίες στο Βερολίνο και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις


 Το κτίριο της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής (Ράιχσταγκ) καθρεφτίζεται στα γυαλιά μιας διαδηλώτριας στο Βερολίνο  (30/8)

 





Το κύριο γνώρισμα αυτών η εναντίωση στα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού αλλά και ενάντια στην χρήση μάσκας. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει έντονη η πεποίθηση της μη ύπαρξης του κορονοϊού αλλά και της άρνησης του εμβολιασμού όταν προκύψει το εμβόλιο.


·        Από τη διαδήλωση στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου

Στη Γερμανία, όπου οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις άρχισαν από τα μέσα Απριλίου, έγιναν κινητοποιήσεις σε περισσότερες από δέκα πόλεις, ως επί το πλείστον με τη συμμετοχή ακροδεξιών, συνωμοσιολόγων και πολέμιων των εμβολίων.

·      ·        Διαδηλωτές  που διαμαρτυρόταν για τις απαγορεύσεις της πανδημίας στη πλατεία Τραλφαγκαρ  του Λονδίνου


 







Από την εξάπλωση της πανδημίας εμφανίστηκαν διάφορες αντιδραστικές, σκοταδιστικές θεωρίες «συνωμοσίας», ακροδεξιών κύκλων, που αμφισβητούν ή υποβαθμίζουν την ίδια την ύπαρξη του ιού, ή αρνούνται το εμβόλιο. Είναι θεωρίες που ουσιαστικά στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης (αφού το εμφανίζουν ως παντοδύναμο), στηρίζουν την αντιλαϊκή του πολιτική και την ανυπαρξία πραγματικών μέτρων προστασίας.

  Το γεγονός ότι οι θεωρίες αυτές, πληθαίνουν τελευταία είναι αποτέλεσμα της σύγχυσης που επικρατεί, αλλά και της αδυναμίας των αριστερών οργανώσεων να βγουν μπροστά οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων και τις νεολαίας απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας που οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο φορτώνουν στις πλάτες λαών και νεολαίας κάθε μέρα που περνά.

Δεν λείπουν όμως και κινητοποιήσεις που έχουν σαν αίτημα την απαίτηση για περισσότερες προσλήψεις και χρήματα για την υγεία, αλλά και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας ή αξιοπρεπών επιδομάτων στην περίπτωση που κλείνουν οι επιχειρήσεις…

·        Στη Βαρσοβία, αστυνομικοί επιχειρούν να διαλύσουν με δακρυγόνα τη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων



«Δουλειά και ψωμί» ήταν αντίστοιχα ένα από τα συνθήματα της διαδήλωσης που έγινε στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, στην Πολωνία.

·        Στην καρδιά του Παρισιού διαδήλωσαν στα μέσα του περασμένου Ιούλη χιλιάδες Γάλλοι εργαζόμενοι στην υγεία απαιτώντας να μην γίνουν περικοπές στα κονδύλια που δίνονται στην υγεία και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες που θα εμφανιστούν το φθινόπωρο

Εδώ δείτε το βίντεο https://youtu.be/4DPYCMXJVBU

·        Απεργίες όμως υπήρξαν στην Γαλλία από τους εργαζομένους στην υγεία και στα μέσα του Ιούνη, καθώς τα μπόνους και τις αυξήσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση Μακρόν Μεσούσης της πανδημίας πολύ γρήγορα τα ξέχασε!!!

Φωτο από την απεργία των εργαζομένων στο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό νοσοκομείο Saint Camille που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας και στην συνέχεια τους ξέχασαν!!

https://youtu.be/pKKJhDT4u34

 






 

·       Δεκάδες ιδιοκτήτες και υπάλληλοι εστιατορίων και καφέ στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, διαδήλωσαν στο Μιλάνο, καταγγέλλοντας ως επικίνδυνα «θολά» τα κυβερνητικά μέτρα τόσο για την επαναλειτουργία καταστημάτων εστίασης από σήμερα στη χώρα όσο και για την τόνωση της οικονομίας. «Δεν θα ανοίξω σήμερα για να κλείσω αύριο», αναγραφόταν σε ένα από τα πλακάτ.

·        Διαδηλώσει έγιναν και στην Ελβετία (Βέρνη, Ζυρίχη, Βασιλεία) αλλά και σε Ισπανικές πόλεις

 

 

«Η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων και των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι τυχαία! Ούτε παγκόσμια ούτε στη χώρα μας. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης επιλογής του κεφάλαιου και των κυβερνήσεων του να λειτουργήσει η καπιταλιστική οικονομία (η οικονομία του κέρδους και της εκμετάλλευσης) σε βάρος των ανθρώπινων ζωών και ιδιαίτερα των ζωών των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Επιλογή που είχαν ήδη εφαρμόσει οι υποστηριχτές της απάνθρωπης «ανοσίας αγέλης» ­-Τραμπ, Τζόνσον, Μπολσονάρο- σε ΗΠΑ, Αγγλία, Βραζιλία που σήμερα μετρούν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Αυτήν την επιλογή έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να κινηθεί η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού. Τα εκατοντάδες νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για να μη χάσουν τα κέρδη τους οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες….»

(1)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.