ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη | Μαζική αντιφασιστική πορεία

Θεσσαλονίκη | Μαζική αντιφασιστική πορεία


Μαζική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες 18/9 στη Θεσσαλονίκη, μέρα τιμής και μνήμης του λαϊκού αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Χιλιάδες άνθρωποι κατά βάση νέοι, διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης και της εγκληματικής δράσης των φασιστών. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της αναρχίας, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικότητες κ.λπ. 



Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, διέσχισε τους δρόμους Εγνατίας και Τσάμικη και ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας η οποία με μπλόκα διέκοψε την κυκλοφορία σε αρκετά σημεία και βασικά προς τα δικαστήρια, με την υπόθεση των 51 συλληφθέντων να εκκρεμεί. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, άτομα της ασφάλειας κινούνταν προκλητικά ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Το ΚΚΕ(μ-λ) συγκρότησε ξεχώριστο μπλοκ, με καλή μαζικότητα. Φωνάχτηκαν αντιφασιστικά και αντικατασταλτικά συνθήματα που ανέδειξαν την ανάγκη περαιτέρω σύνδεσης της αντιφασιστικής πάλης με τη γενικότερη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.