ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΚΚΕ(μ-λ) | ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΚΚΕ(μ-λ) | ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! 
Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα! Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Εκτός ελέγχου η πανδημία – Σε έξαρση η αντιλαϊκή επίθεση!
Η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων και των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι τυχαία! Ούτε παγκόσμια ούτε στη χώρα μας. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης επιλογής του κεφάλαιου και των κυβερνήσεων του να λειτουργήσει η καπιταλιστική οικονομία (η οικονομία του κέρδους και της εκμετάλλευσης) σε βάρος των ανθρώπινων ζωών και ιδιαίτερα των ζωών των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Επιλογή που είχαν ήδη εφαρμόσει οι υποστηριχτές της απάνθρωπης «ανοσίας αγέλης» ­-Τραμπ, Τζόνσον, Μπολσονάρο- σε ΗΠΑ, Αγγλία, Βραζιλία που σήμερα μετρούν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Αυτήν την επιλογή έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να κινηθεί η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού. Τα εκατοντάδες νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για να μη χάσουν τα κέρδη τους οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες.

  • Για χάρη αυτών των μεγαλοκαρχαριών «πήγε περίπατο» ακόμη και η δήθεν πετυχημένη διαχείριση στην αρχή της πανδημίας (δηλαδή η καραντίνα), παρόλο που μια χαρά τους βόλεψε στο να καταστείλουν το λαό και να τον φορτώσουν πρόστιμα.

  • Φαίνεται ξανά και με τραγικό τρόπο ότι το σύστημα αυτό και οι κυβερνήσεις του, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να προστατεύσουν την υγεία και τη ζωή του λαού απ’ την απειλή αυτή. Δεν τους ενδιαφέρει η ζωή του λαού! Οι συστάσεις τους είναι υποκριτικές!

  • Γι’ αυτό το σύστημα περίθαλψης συνεχίζει να απαξιώνεται. Γι’ αυτό δεν αυξάνουν το υγειονομικό προσωπικό, αλλά το μειώνουν! Γι’ αυτό δεν ανοίγουν ΜΕΘ, δεν κάνουν μαζικά δωρεάν τεστ στο λαό, δεν του παρέχουν ουσιαστικά μέσα προστασίας και τον αφήνουν στην τύχη του.

  • Ωμά και ξεδιάντροπα, το δήθεν παντοδύναμο σύστημα και οι κυβερνήσεις του, προκειμένου να συνεχίσει να «λειτουργεί» η οικονομία τους (δηλαδή η μηχανή των κερδών τους), ρίχνουν ξανά την ευθύνη στο λαό.

  • Έχουν φτάσει στο σημείο να προβάλλουν τη χρήση χειρουργικής ή πάνινης μάσκας ως επαρκές μέσο προστασίας, παρόλο που μερικούς μήνες πριν ήταν οι ίδιοι που μιλούσαν για την ανεπάρκειά της!!! Βλέπετε, τα πιο αποτελεσματικά μέσα «ανεβάζουν το κόστος»!

  • Προβάλλουν ως λύση τη «μερική καραντίνα» σε χώρους και περιοχές, την ίδια στιγμή που καθημερινά ο λαός και οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα Νοσοκομεία και στους εργασιακούς χώρους. Για να μη μιλήσουμε για την… ασυλία των εκκλησιών.

  • Ακόμη και η παραγωγή του εμβολίου έχει αποτελέσει αντικείμενο σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρείες των ιμπεριαλιστικών χωρών. Βιάζονται όχι γιατί ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές, αλλά γιατί ελπίζουν να βγουν από μια κατάσταση που αυτοί και το σύστημά τους δεν μπορούν να ελέγξουν. Θέλουν να μας πείσουν ότι «ελέγχουν την κατάσταση» (γι’ αυτό και η «γκάφα» του Κικίλια ότι το Δεκέμβρη το εμβόλιο θα ’ναι έτοιμο). Στην πραγματικότητα δεν την ελέγχουν. Και οι εξελίξεις διαμορφώνονται στη βάση των αδυναμιών τους τις οποίες πληρώνει ο λαός.

Από κοντά πληθαίνουν και διάφορες αντιδραστικές, σκοταδιστικές θεωρίες «συνωμοσίας», ακροδεξιών κύκλων, που αμφισβητούν ή υποβαθμίζουν την ίδια την ύπαρξη του ιού, ή αρνούνται το εμβόλιο. Είναι θεωρίες που ουσιαστικά στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης (αφού το εμφανίζουν ως παντοδύναμο), στηρίζουν την αντιλαϊκή του πολιτική και την ανυπαρξία πραγματικών μέτρων προστασίας.

• Ούτε όμως τα αποτελέσματα του τουρισμού, αλλά και της γενικότερης λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας απέδωσαν. Μόνο στον τουρισμό οι συνολικές εισπράξεις του Ιούνη έφτασαν τα 64 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 2,5 δισ. του περσινού. Η κρίση του συστήματος οξύνεται και «πρέπει» να φορτωθεί ξανά και ξανά στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού.
Η ανεργία καλπάζει. Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, 126.000 περισσότεροι από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή ή με μισή δουλειά, περιμένοντας τα ψίχουλα από τα κρατικά επιδόματα.

Οι απολύσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς οργιάζουν. Κρούσματα αποκρύπτονται σε σούπερ-μάρκετ, σε χώρους εστίασης, σε υγειονομικούς, αλλά και σε ολόκληρες τουριστικές περιοχές. Τα μέσα προστασίας των εργαζόμενων στους μεγάλους εργασιακούς χώρους συνεχίζουν να είναι από ανύπαρκτα ως υποτυπώδη, ενώ η αντεργατική σχέση της «τηλεργασίας» επεκτείνεται.

Τα σχολεία και συνολικότερα η εκπαίδευση πρόκειται ν’ ανοίξουν χωρίς καν την ύπαρξη όρων προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και -κατ’ επέκταση- και των γονιών. Το εξεταστικό σφαγείο στα πανεπιστήμια συνεχίζεται και χειροτερεύει. Συνολικά, τα παιδιά του φτωχού λαού θα δεχτούν ένα ακόμη σοβαρό χτύπημα τόσο στο δικαίωμά τους στη μόρφωση όσο και το δικαίωμά τους στη ζωή.

• Σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο προστίθεται και ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή ενάντια σε λαό και νεολαία. Για να τρομοκρατήσουν το λαό, για να μην αγωνιστεί και να μη διεκδικήσει.

• Στις συνθήκες αυτές «μόνο ο λαός θα σώσει το λαό». Μόνο με τον αγώνα μας, συλλογικά και οργανωμένα, μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή, Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε απ’ τη λεγόμενη «υπεύθυνη στάση» του ΣΥΡΙΖΑ, (του άλλου στηρίγματος του συστήματος) και την κάλπικη αντιπολίτευσή του. Γιατί ολοένα και περισσότερο βάζει πλάτη στην κυρίαρχη πολιτική. Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ. που αναζητά την ευκαιρία να αποδείξει στις δυνάμεις του κεφάλαιου πόσο πιστός υπηρέτης τους είναι. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε απ’ το ΚΚΕ και τα παχιά «αγωνιστικά» του λόγια. Γιατί όχι μόνο δεν κινείται στη λογική ανάπτυξης αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης, αλλά, αντίθετα, την υπονομεύει.

Στις συνθήκες αυτές ο λαός μας πρέπει να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις. Να μετατρέψει την ανησυχία και την αγανάκτηση του σε μαζικό και αποφασιστικό αγώνα και να διεκδικήσει:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘ

ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.