ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | EKTΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | EKTΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!
 ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Πίσω από 22 «χριστιανικά σωματεία και ενώσεις» οι πιο μαύρες και σκοταδιστικές δυνάμεις της πόλης συγκεντρώνονται την Κυριακή στο Βελλίδειο για να συζητήσουν πάνω στο μεταναστευτικό, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το δημογραφικό, ουσιαστικά για τις εκτρώσεις. Κάτω από τις «φτερούγες» του Άνθιμου.

Ενθαρρύνονται σε αυτή τους την κίνηση από την κυβερνητική πολιτική και κάλυψη, από τον μισαλλόδοξο, σοβινιστικό, ρατσιστικό και ακροδεξιό λόγο των κυβερνητικών στελεχών και ειδικότερα από τις πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες-μετανάστες που ετοιμάζονται.

Ενθαρρύνονται ακόμα από την απουσία ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος και μίας μαχητικής αριστεράς, τις μόνες δηλαδή προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να θέσουν ιδεολογικό φραγμό στο ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριο που θα εξακοντιστεί από τους –κατά τα άλλα- εν Χριστώ διάγοντες ομιλητές. Θέλοντας επίσης να αντιγράψουν τις πρακτικές της αντίπαλου στην μοιρασιά της καθυστέρησης και αποχαύνωσης, αλλά ωστόσο… ομοούσιας στην αντιδραστικότητα καθολικής Εκκλησίας σε Πολωνία και Ουγγαρία, βάζουν στην ατζέντα τους και το ζήτημα των εκτρώσεων. Επιδιώκοντας εκτός των άλλων να κατοχυρώσουν και να εδραιώσουν κοινωνικά την περιφρόνηση στη γυναίκα και στα κατακτημένα δικαιώματα της πάνω στο ίδιο της το σώμα.

Ο ρόλος της Εκκλησίας ως ταγού των πιο αντιδραστικών αντιλήψεων και ως «πλυντηρίου» ακροδεξιών και φασιστικών παρεμβάσεων γίνεται φανερός.

Στην πραγματικότητα κυβέρνηση, Εκκλησία και φασιστικοί κύκλοι που κάνουν επιθέσεις και περιπολούν με την ανοχή του κράτους έξω από στρατόπεδα προσφύγων βρίσκονται στην ίδια μεριά.

Η προστασία των ακροδεξιών και φασιστικών θυλάκων στην κοινωνία και η χρησιμοποίηση τους ως μαύρη εφεδρεία και ως προπομπού και εκβιαστή ακόμα αντιδραστικότερων εξελίξεων και μέτρων αποτελούσε εξ άλλου μέλημα τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης!

Κανένας δημοκρατικός πολίτης της πόλης (είτε είναι πιστός είτε όχι) δεν πρέπει να συμμετάσχει στη μαύρη μάζωξη του Βελλίδειου την Κυριακή 16/2.

Όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές οργανώσεις και κόμματα πρέπει να καταδικάσουν και να καταγγείλουν πλατιά στον δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης αυτό το γεγονός!

Θεσσαλονίκη Φλεβάρης 2020 ΚΟΘ του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.