ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Μεγάλη κινητοποίηση και οργή των πολιτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Μεγάλη κινητοποίηση και οργή των πολιτών 
για την απαράδεκτη κατάσταση 
των αστικών συγκοινωνιών
 (βίντεο και φωτογραφίες)

Ήταν η μαζικότερη παρουσία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, η σημερινή, το Σάββατο 22/2 το μεσημέρι, στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Σχεδόν χίλιοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, φοιτητές και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες" και ένωσαν την οργή και την αγανάκτηση τους για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη. 
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν Ενώσεις καθηγητών, φοιτητικοί σύλλογοι, δημοτικές κινήσεις και περιφερειακές κινήσεις, το σωματείο συνταξιούχων " Η Συσπείρωση", πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες και συνδικαλιστικές κινήσεις. 
Ιδιαίτερο και αισιόδοξο στοιχείο η μαζική προσέλευση πολιτών από τις γειτονιές και τα προάστια της πόλης, οι οποίοι δεινοπαθούν καθημερινά με την κατάρρευση του ΟΑΣΘ. Μια κατάρρευση που πλέον φαίνεται πως είναι σχεδιασμένη για να οδηγηθεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση.



Η συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ύστερα από ομιλίες και χαιρετισμούς, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη διαδήλωση η οποία με παλμό και συνεχή συνθήματα διέσχισε την Εγνατία, της Αγίας Σοφίας, την Τσιμισκή και διαμέσου της Βενιζέλου επέστρεψε στο Άγαλμα του Βενιζέλου υπό τις συνεχείς επιδοκιμασίες των πολιτών στα πεζοδρόμια. Έλαμψαν για μια ακόμη φορά με την απουσίας τους οι υποτιθέμενοι ταγοί και θεσμικοί εκπρόσωποι των πολιτών, των εργαζόμενων και των δημοτών στην πόλη (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Εργατικό Κέντρο και λοιποί.. συγγενείς της εξουσίας). 
Το βάρος της κινητοποίησης για μια ακόμη φορά το σήκωσαν στους ώμους συλλογικότητες και ανένταχτος κόσμος που συμμετέχουν ή πλαισιώνουν την Πρωτοβουλία με αυξητικές τάσεις. Με καλέσματα ή και πανό συμμετείχαν οι δημοτικές κινήσεις "Μέτωπο Ανατροπής Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης¨, η δημοτική κίνηση Νεάπολης -Συκεών "η πόλη αλλιώς", η δημοτική κίνηση "Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και Μενεμένης" η Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων -Μενεμένης, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Ταξική Πορεία, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο κ.α. 
Η Πρωτοβουλία προγραμματίζει σύντομα να πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για την κλιμάκωση της δράσης της.


Μετά το τέλος της πορείας η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή κινητοποίηση είχε τριπλάσια συμμετοχή από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Την Πέμπτη στις 5 Μαρτίου η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες» θα συνεδριάσει εκ νέου στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της. Καλούμε τους φορείς και τον κόσμο της πόλης να έρθει στο ΕΚΘ. Η σημερινή πορεία έδειξε ότι οι λαός της πόλης μπορεί να πετύχει πολλά και να φέρουμε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε η πολιτική ηγεσία. Αν και οι υποσχέσεις του υπουργού είναι αοριστολογίες. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.