ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Καλό καλοκαίρι ευχήθηκε ο υφυπουργός Κεφαλογιάννης,

Θεσσαλονίκη – ΟΑΣΘ
 
Καλό καλοκαίρι ευχήθηκε ο υφυπουργός Κεφαλογιάννης,  για τα...... υδατοδρόμια  και τα πατίνια μίλησε με τον Ζέρβα , με μαζικό συλλαλητήριο απαντάνε οι πολίτες !
 
Το έχουμε παρατηρήσει και άλλες φορές  ! Όποτε ανακοινώνεται μια μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την αθλιότητα των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη  τρέχουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και η διοίκηση του ΟΑΣΘ να υποσχεθούν άμεσα μέτρα βελτίωσης για να θολώσουν τα νερά και να εκτονώσουν, μάταια,  την οργή των Θεσσαλονικιών. 
Αυτό συνέβαινε και με την προηγούμενη κυβέρνηση , το ίδιο  συμβαίνει και με την σημερινή.   Έτσι  σήμερα, Παρασκευή 21/2 , μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πρωτοβουλία
Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες, έσπευσε ο ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Κεφαλογιάννης  το πρωί στην Θεσσαλονίκη για να μοιράσει υποσχέσεις για περισσότερα λεωφορεία  λέγοντας πως η κατάσταση θα αλλάξει σε 3 με 4 μήνες !

 Αναφέρθηκε και πάλι στους διαγωνισμούς που θα  ανακοινωθούν τον ερχόμενο Ιούνιο  και  έδωσε οδηγίες για την επιδιόρθωση των λεωφορείων ! Το μόνο που δεν έκανε είναι πάει με κανένα κατσαβίδι σε αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ  και  να βγει φωτογραφία  μαζί με τους τεχνικούς που ιδροκοπούν νυχθημερόν να επισκευάσουν τις σακαράκες  ! Είχε μάλιστα το θράσος να πει πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αλλά δεν είναι αυτή που θα ήθελε.  Περισσότερο προσγειωμένος ο διευθύνων  σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σπανός παραδέχθηκε αυτό που βιώνουν και καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Πως  κυκλοφορούν στους δρόμους  περίπου  270 λεωφορεία ! Και αυτά είναι ζήτημα αν είναι καθημερινά στα δρομολόγια μιας και από την υπερφόρτωση παρουσιάζουν συνέχεια βλάβες. Ανέφερε  επίσης ότι τον τελευταίο 1-1,5 μήνα έχει προκύψει πρόβλημα με 44 να έχουν μια ρωγμή στο σασί με τα περισσότερα  εξ αυτών να βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας ενώ γίνονται προσπάθειες για την επιδιόρθωση τους σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία.
 Δηλαδή απλά ελληνικά η κατάσταση απο άθλια άρχίζει να γίνεται επικίνδυνη με την πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος να είναι αυξημένη. Ο Κεφαλογιάννης συναντήθηκε πριν πάει στον ΟΑΣΘ  με τον δήμαρχο Ζέρβα , ο οποίος απο την ημέρα που εκλέχθηκε παρακολουθεί σιωπηρά την αφάνταστη ταλαιπωρία των δημοτών του ! Και σήμερα συζήτησε με τον Κεφαλογιάννη  - όπως ανακοινώθηκε –επι παντός επιστητού ...μέχρι και για τα υδατοδρόμια , τα πατίνια και τα σκούτερ αντί να θέσει ως ύψιστο ζήτημα άμεσης και έκτακτης ανάγκης την κατάσταση με τα λεωφορεία .
 
Απέναντι σε αυτήν την αθλιότητα και τον εμπαιγμό  της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών , απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις που έχουν δοθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν υλοποιηθεί,  οι πολίτες της πόλης πρέπει να δώσουν την απάντηση που αξίζει σε ανθρώπους με αξιοπρέπεια.
 Ενα πρώτο βήμα με την μαζική τους συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο Αγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι και στην στήριξη των δράσεων της Πρωτοβουλίας που έχει μπει επικεφαλής του αγώνα όλης της πόλης  !
 

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.