ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Αντιφασιστική πορεία στην Καλαμαριά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Αντιφασιστική πορεία στην Καλαμαριά

Πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες δημοκράτες και μέλη αριστερών οργανώσεων αντιφασιστική πορεία στην Καλαμαριά αν και είχε ανακοινωθεί η απόφαση της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός λόχος» να… μετακομίσει την εκδήλωσή της στα δυτικά και συγκεκριμένα σε δημοτικό κινηματογράφο του Δήμου Μενεμένης - Αμπελοκήπων (που αρχικά δόθηκε με την άδεια του Δημάρχου για να αναιρεθεί αργότερα ύστερα από αντιδράσεις). 

Στη μαζική πορεία παρόλο που ένα μεγάλο κομμάτι της αποτελούνταν από άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου με τη γνωστή «στρατιωτική» συνθηματολογία ωστόσο ακούστηκαν από τη μεριά του ΚΚΕ(μ-λ) και από αρκετούς δημοκράτες συνθήματα που συνέδεαν την δράση των φασιστών με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Ειδικότερα τα συνθήματα για τη φιλία των λαών, ενάντια στον πόλεμο, τον σοβινισμό κλπ.

Η πορεία διέσχισε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου και του νότιου τμήματος της Καλαμαριάς αφού πέρασε από το στρατόπεδο Κόδρα όπου προγραμματίζονταν να γίνει η φασιστική εκδήλωση και βρήκε να την περιμένουν τα ΜΑΤ. Από πρώτη άποψη φύλαγαν τα… έρμα όχι όμως και τόσο «έρμα» αφού είχαν κάνει κλοιό γύρω από μικρό σύγχρονο στρατόπεδο που ανήκει στο νατοϊκό στρατηγείο και «φιλοξενείται» εντός του Κόδρα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θεώρησε πως το βασικό καθήκον και ο στόχος της αντιφασιστικής δράσης επετεύχθησαν με την πορεία χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη συμμετοχή του σε μια νέα αντιφασιστική συγκέντρωση δύο ώρες αργότερα στο κέντρο (πλατεία Επταλόφου) του δήμου Μενεμένης - Αμπελοκήπων. Στην πορεία η οργάνωση εκτός από την προκήρυξη για τους φασίστες μοίρασε και προκήρυξη για το χτύπημα των μεταναστών στα Διαβατά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.