ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Φασιστική επίθεση σε μέλη της ΟΚΔΕ στα Μετέωρα (Θεσσαλονίκης) - Καταγγελία από το ΚΚΕ(μ-λ)

Φασιστική επίθεση σε μέλη της ΟΚΔΕ στα Μετέωρα (Θεσσαλονίκης) - Καταγγελία από το ΚΚΕ(μ-λ)

Ανακοίνωση - Καταγγελία
Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σε όλο τον δημοκρατικό λαό την φασιστική επίθεση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου στην περιοχή των Μετεώρων σε μέλη της ΟΚΔΕ τα οποία μοίραζαν προεκλογικό υλικό της οργάνωσης τους. 

Το γεγονός αυτό αποτελεί τμήμα μιας αλυσίδας συνεχόμενων φασιστικών επιθέσεων ενάντια σε νέους, φοιτητές, συνδικαλιστές, αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες καθώς και σε πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες. Αποτελεί αποτέλεσμα και συμπλήρωμα του αντιδραστικού εθνικιστικού παροξυσμού που πυροδοτούν οι αστικές και αντιδραστικές δυνάμεις με σκοπό να πετύχουν οι αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που εξυπηρετούν την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Συνυπεύθυνοι γι αυτήν την κατάσταση είναι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, οι πολιτικές των οποίων δίνουν «αέρα» στους κάθε λογής φασίστες. 

Η απάντηση στον φασισμό πρέπει να είναι μαζική, να στηρίζεται στην ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και να συνδυάζεται με την πάλη ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της καταστολής και της υποταγής στον ιμπεριαλισμό. 


Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) 

Θεσσαλονίκη 25/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.