ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΤΟ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΤΟ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (3-4-2019) της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων
για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης


ΤΟ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΠΙΡΤΖΗ!

Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!



Τη θέσπιση αναλογικού εισιτηρίου, η τιμή του οποίου θα εξαρτάται από τη διαδρομή που διανύει ο επιβάτης εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. «Αν κάποιος διανύει 80 χλμ απόστασης ή 20 χλμ ή 5 χλμ, ας έχει την αντίστοιχη χρέωση» είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό πριν από λίγες μέρες ο υπουργός, μιλώντας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το μέτρο αυτό είναι ταξικό και εισπρακτικό, καθώς θα «στρογγυλοποιήσει προς τα πάνω» τις χρεώσεις, πλήττοντας ακριβώς αυτούς τους επιβάτες που χρειάζονται το λεωφορείο περισσότερο και το χρησιμοποιούν καθημερινά. Θα πλήξει τον κόσμο της δουλειάς, τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, τις φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης, θα πλήξει εκείνους ακριβώς που δεν έχουν καμία άλλη λύση για την μετακίνηση τους, εκτός από το να παίρνουν το λεωφορείο.

Αναλογική χρέωση στα εισιτήρια θα σημαίνει:

• Οι εργαζόμενοι των βιομηχανικών περιοχών της πόλης (Σίνδος, Θέρμη, Ωραιόκαστρο), καθώς και οι εργαζόμενοι στα περίχωρα(COSMOS, κ.α.) θα ματώσουν κι άλλο οικονομικά για την πανάθλια συγκοινωνία του ΟΑΣΘ. Τη στιγμή, μάλιστα, που θα έπρεπε η μετακίνηση από και προς το χώρο δουλειάς να είναι ποιοτική και δωρεάν.

• Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των προαστίων (Χορτιάτης, Λαγκαδάς, Θέρμη, Ωραιόκαστρο, Σίνδος, κ.α.), που αντιμετωπίζουν ήδη τα μεγαλύτερα προβλήματα μετακίνησης με τα λιγοστά δρομολόγια και τα πανάρχαια οχήματα, θα καταλήξουν επιπλέον να χρυσοπληρώνουν τα εισιτήρια.

• Οι φοιτητές-μαθητές που διανύουν μεγάλες αποστάσεις (φοιτητές των ΤΕΙ, φοιτητές ιατρικής και γεωπονίας, σχολές που στεγάζονται εκτός κέντρου, μαθητές που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές), αντί να έχουν την αυτονόητη δωρεάν μετακίνηση που δικαιούνται για τις ανάγκες των σπουδών τους, θα επιβαρυνθούν περισσότερο.
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!
Την ώρα που η κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες κόσμος στοιβάζεται στα λιγοστά πανάθλια οχήματα με χίλιους δυο κινδύνους κατά τη μετακίνησή του, την ώρα αυτή τολμούν εξαγγέλλουν ότι θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του φοιτητή/μαθητή. Δε θα τους περάσει!

Οι εξαγγελίες Σπίρτζη πάνε χέρι-χέρι με το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» για το οποίο μας προετοίμασαν εδώ και καιρό οι δηλώσεις του Στ. Παππά. Κι ας διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι καμία αλλαγή στην τιμή του εισιτηρίου δε θα υπάρξει. Οι μάσκες πέφτουν για άλλη μια φορά!

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης καλεί όλο τον κόσμο της πόλης να ξεσηκωθεί και να πλαισιώσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Να γίνουμε περισσότεροι!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ στις 7:00 μ.μ.
• Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων! ΟΧΙ στο «αναλογικό εισιτήριο»!

• Δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, συνταξιούχους και εργαζόμενους από και προς το χώρο δουλειάς.

• Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!

• Ασφαλής μετακίνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.