ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Στ. Παππάς: Μέχρι τον Μάιο ελπίζουμε να έχουμε νέα λεωφορεία - Πολίτες: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις


Στ. Παππάς: Μέχρι τον Μάιο ελπίζουμε να έχουμε νέα λεωφορεία - Πολίτες: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς σημείωσε μετά τη συνάντηση πως η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα συγκριτικά με το πως ήταν όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση.

«Εξηγήσαμε στους πολίτες πως γίνεται μια διαρκή προσπάθεια να βελτιώσουμε και το στόλο και το ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης διευκρινίσαμε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες και για την πρόσληψη οδηγών και νέων λεωφορείων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού.
Διευκρίνισε πως το ανώτερο χρονικό περιθώριο για τη μετάβαση στον ΑΣΥΘ είναι η 3η Δεκεμβρίου του 2019 και πως έχει γίνει ήδη το σχετικό αίτημα για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ακόμα, τόνισε πως από τον Μάιο θα αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες παραλαβές νέων λεωφορείων.
«Ήδη τα νέα λεωφορεία δρομολογούνται. Ελπίζουμε μέχρι τον Μάιο να αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε πως αυτό θα πρέπει να το διευκρινίσει καλύτερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Υπογράμμισε επίσης πως ο ΟΑΣΘ έχει ζητήσει την πρόσληψη 250 οδηγών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό.

Σημείωσε δε πως τώρα στον δρόμο βρίσκονται 407 λεωφορεία και πως όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση ήταν μόλις 245.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης κατηγορούν τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ για αόριστες δεσμεύσεις και διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε δηλώσεις της η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως η στάση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, είναι προκλητική.

Ακόμη σημείωσε πως η διοίκηση αρκείται μόνο στο να κατηγορεί τους προκατόχους της και δεν ακούει τα προβλήματα των πολιτών.

Όπως δήλωσε ο Ιάσωνας Γραβάνης, επίσης μέλος της Πρωτοβουλίας για τις αστικές συγκοινωνίες, «για τα ζητήματα που θέσαμε δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση από τον κ. Παππά. Οι απαντήσεις του ήταν θα δούμε, δεν ξέρω, δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό».

Σημείωσε επίσης πως ο πρόεδρος του Οργανισμού έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον για τις οποίες ωστόσο τα μέλη της Πρωτοβουλίας έχουν επιφυλάξεις.

Τόνισε δε πως η βελτίωση στον ΟΑΣΘ για την οποία κάνει λόγο ο κ. Παππάς, δεν την έχει δει κανένας επιβάτης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης, δήλωσε πως κατά τη συνάντηση ο κ. Παππάς ήθελε να πηγαίνει την κουβέντα στις ευθύνες των προηγούμενων και σημείωσε πως δεν έλαβαν κάποια ουσιαστική απάντηση για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Ανέφερε επίσης πως ο κ. Παππάς τους είπε πως μέχρι τον Μάιο θα μπουν 50 νέα λεωφορεία, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πως θα γίνει αυτό, εφόσον δεν έχει συσταθεί ακόμη ο ΑΣΥΘ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ ζητώντας καλύτερες συνθήκες στις συγκοινωνίες.

Δείτε τις δηλώσεις στα βίντεο του thestival.gr:









http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.