ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Πολιτική εκδήλωση για την 9η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)


 Πολιτική εκδήλωση 
για την 9η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) 

9η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)
Με την εργατική τάξη και το λαό για την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό


Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία 
την Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019, 11:00 π.μ. 
- κτίριο ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) 
στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει για την παρουσίαση των Θέσεων του μπροστά στην 9η Συνδιάσκεψή του.

Το ξεκίνημα του 2019 βρίσκει το λαό και τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας και της αβεβαιότητας. Τα 8 χρόνια της επέλασης των μνημονίων έχουν ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις, έχουν λεηλατήσει το λαϊκό-εργατικό εισόδημα, έχουν οδηγήσει πλατιά στρώματα λαού και εργαζομένων στην απελπισία. Την ίδια στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο έχει θησαυρίσει, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του λαϊκού-εργατικού κινήματος να αντισταθεί. Η κρίση του καπιταλισμού, για την οποία όλοι «ανησυχούν», δεν είχε για όλους τις ίδιες συνέπειες. Όπως κάθε κρίση αυτού του σάπιου συστήματος, είχε φτώχεια και θυσίες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, κέρδη και προνόμια για μια χούφτα εκμεταλλευτές-κεφαλαιοκράτες.

Όμως, το ξεκίνημα του 2019 βρίσκει, επίσης, το λαό και τους εργαζόμενους μπροστά σ’ ένα νέο γύρο αυταπατών που διάφοροι πρόθυμοι καλλιεργούν μπροστά και στις εκλογές που έρχονται. Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από παροχές-ψίχουλα θέλει να μας πείσει ότι μπήκαμε στην «κανονικότητα» και στην «ανάπτυξη» (για να κρύψει έτσι το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζεται να προωθήσει κατ’ εντολή των ξένων και ντόπιων αφεντικών της), μέχρι τη ΝΔ που θέλει να εμφανίζεται ως «δύναμη ευθύνης» (δηλαδή ως πιστού υπηρέτη των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας) και το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να νεκρανασταθεί και να πείσει ξανά την άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές ότι μπορεί να τους υπηρετήσει «επάξια». Και όλοι μαζί (με τη συνοδεία και των μικρότερων παρατρεχάμενων του ντόπιου συστήματος) θέλουν να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε χωρίς τους «προστάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ότι είναι για το συμφέρον της χώρας η υποταγή στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, η μετατροπή της χώρας σε προχωρημένο ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Και ότι αυτό μετατρέπει τη χώρα σε «δύναμη σταθερότητας».

Μεγάλος απών από αυτό το αντιδραστικό σκηνικό το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες. Με τη έννοια της συλλογικότητας χτυπημένη, με τα σωματεία απομαζικοποιημένα, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στο πλευρό της άρχουσας τάξης, στις συνειδήσεις του λαού και της εργατικής τάξης κυριαρχεί η ηττοπάθεια και η μοιρολατρεία. Είναι αυτή η κατάσταση που αποθρασύνει τις δυνάμεις του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Είναι αυτή που καλλιεργεί το έδαφος για τις κάθε λογής αυταπάτες, εκλογικές, κοινοβουλευτικές και άλλες.


Είναι αυτή η κατάσταση που επιτρέπει στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό να δηλητηριάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να παρουσιάζονται ως δήθεν αντισυστημικές, φιλολαϊκές λύσεις, ενώ στην πραγματικότητα πίσω από τη γραμμή του εθνικού συμφέροντος κρύβουν την υποταγή του λαού στην αστική τάξη και τον προετοιμάζουν να γίνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Το μέλλον του λαού μας ­δεν βρίσκεται ούτε στις αυταπάτες για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο ούτε στο συμβιβασμό και την υποταγή. Βρίσκεται στη μαζική, αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, στην πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Στην οικοδόμηση ενός πλατιού, μαζικού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης, κόντρα στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, κόντρα στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική θηριωδία. Στην προετοιμασία των όρων για τη συνολική αναμέτρηση με τις δυνάμεις της αντίδρασης, για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

Σήμερα, που το όραμα του σοσιαλισμού δυσφημίζεται ανοιχτά από δήθεν αριστερές δυνάμεις… Σήμερα, που η «Αριστερά» αναλαμβάνει να κυβερνήσει για λογαριασμό των μεγαλοαστών… Σήμερα, που η αντικομμουνιστική προπαγάνδα επιδιώκει την πλήρη εξουδετέρωση της εργατικής τάξης και τη συσκότιση του ιστορικού δρόμου που πρέπει να βαδίσει…

Το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να συνεχίσει να συμβάλλει –και μέσα από την 9η Συνδιάσκεψή του– στην υπεράσπιση αυτού του μοναδικού και μεγαλειώδη δρόμου. Γιατί αυτοί που γράψανε την επαναστατική πορεία του προηγούμενου αιώνα, η εργατική τάξη και οι λαοί, μπορούν και πρέπει να γράψουν και την επαναστατική πορεία του σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.